Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Aralık 2021 06:27

AK Parti’den gençlik raporu: Z kuşağı tanımını yapan CHP ve HDP

AK Parti, Z kuşağı ile ilgili sahada yaptığı araştırmalarda dikkat çeken tespitlerde bulundu. Yapılan analizde “Sosyal medyadaki gençlik profili dayatmasını kabul etmiyoruz. Z kuşağı ile Cumhurbaşkanı’mızı karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar.” denildi.

AK Parti’den gençlik raporu: Z kuşağı tanımını yapan CHP ve HDP
ak parti,z kuşağı,chp,hdp,politika,seçim

AK Parti, Z kuşağı ile ilgili sahada yaptığı araştırmalarda dikkat çeken tespitlerde bulundu. Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından yapılan analizde, ‘Z kuşağı’ tanımlamasının Batı ile gereğinden fazla bir kültürel bağ geliştiren çevreler tarafından yapıldığı belirtildi. Bunun siyasi ayağının CHP ve HDP tarafından oluşturulduğu vurgulanan analizde, muhalefetin dayattığı profillerin hiçbirinin bilimsel verilere dayanmadığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a daha önce sunulan araştırmada, muhalefetin Z kuşağı tanımlamasıyla gençleri belli bir kalıba sokmayı amaçlandığı ve bu yolla siyasetlerine alet ettikleri aktarıldı.

Türkiye Gazetesi'nden Ebru Karatosun'un haberine göre analizde şu tespitler yapıldı:

'SOSYAL MEDYADA DAYATILAN GENÇLİK PROFİLİNİ KABUL ETMİYORUZ'

"Z Kuşağı diyerek genelledikleri yaş grubundaki gençlerimiz, teknolojinin tesiri altında oldukları kadar, içerisinde bulunduğumuz toplumun değer yargılarıyla yetişen, onlarla bağlı bir kuşaktır. Sosyal medyada kullanıcıların ilişki biçimine, algoritmanın neyi öne çıkaracağına karar veren teknik yapılar bulunması sebebiyle görünürlüğü fazla olan yoğun etkileşimli içerikler, gençlerin ekseriyetini yansıtan gerçeklikler değildir. Bu sebeple Z kuşağı başlığı altında sosyal medyada gerçekleştirilen gençlik profili dayatmasını kabul etmiyoruz."

GENÇLERİN TERCİHİ AK PARTİ

"Muhalif siyasetçiler Z kuşağı tanımlaması ile kalıplaştırdıkları gençlik profili ile Cumhurbaşkanı’mızı karşı karşıya getirme stratejisini izliyorlar. Yapılan anketler gösteriyor ki, ilk defa oy kullanacak seçmenin tercihi yine AK Parti’dir. Muhalefetin ‘ailesinden kopuk, millî ve manevi değerlerinden uzaklaşmış’ gibi yansıtmaya çalıştığı ve bu yolla üzerinden yapay bir AK Parti karşıtlığı algısını zihinlerde oluşturmaya tanımladığı gençler, 15 Temmuz’da millî menfaatleri koruma noktasındaki duruşunu çok net sergilemişti.

Türkiye’de özellikle gençlerimizi kendi siyasi istikametleri doğrultusunda istismar etmeye çalışan muhalif siyasilerin yaptığı Z kuşağı tanımlamasını doğru bulmuyor ve kesinlikle onaylamıyoruz. Mevcut Z kuşağı tanımlamaları hakikati yansıtmış olsaydı muhalif olarak öne çıkarılan isimlere gençlerimiz tarafından yoğun bir teveccüh gösterilirdi. Bunun böyle olmadığını, gençlerimize ulaşmak için sergilenen gülünç siyasi hamlelerden, sosyal medyada başkalarının yerine utanmamıza yol açan bazı paylaşımlardan görebiliyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...