Tgrt Haber
30 Temmuz 2022 08:30 - Güncelleme : 30 Temmuz 2022 08:50

Türkiye üzerinden kirli oyun! Zaho’daki saldırının silahları TSK envanterinde yok! PKK ve Haşdi Şabi ortak

Kuzey Irak’taki Zaho bölgesinde sivillerin hedef alındığı saldırıda kullanılan silahların TSK envanterinde yer almaması, Türkiye üzerinden yapılan kanlı ve çirkin planı gözler önüne serdi. Saldırı silahlarının PKK, Haşdi Şabi ve Kuzey Irak ordusunda kullanıldığı belirlenirken saldırı, İran destekli Haşdi Şabi ile PKK iş birliğini kanıtladı.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Türkiye üzerinden kirli oyun! Zaho’daki saldırının silahları TSK envanterinde yok! PKK ve Haşdi Şabi ortak
pkk,kuzey ırak,,,

Kuzey Irak’ın Dohuk vilayetinde yer alan Zaho bölgesinde, sivillerin konuşlandığı alana düzenlenen ve sivilleri hedef alan saldırının ardından İran destekli Haşdi Şabi ile PKK’nın iş birliği çıktı. Saldırıda kullanılan silahların Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer almadığı ve sadece PKK, Haşdi Şabi ve Kuzey Irak ordusunda kullanıldığı ortaya çıktı.

“TÜRKİYE’DEN ATILANIN BÖLGEYE MENZİLİ YETMEZ”

Güvenlik kaynakları, saldırıda kullanılan silahların TSK envanterinde olmadığına, bu silahların Haşdi Şabi, PKK ve Kuzey Irak ordusunda bulunduğuna dikkat çekiyor. Türkiye’nin Kuzey Irak’taki üslerinden veya Türkiye sınırından havan topu atmasının mümkün olmadığına belirten güvenlik kaynakları “Saldırıda kullanılan silahların 6 kilometrelik menzili var. Zaten Türkiye sınırından veya Türk üslerinden atılacak bir topun saldırının olduğu bölgeye menzili yetmez. Tespitler saldırının PKK-Haşdi Şabi iş birliği ile yapıldığı yönünde” değerlendirmesini yaptı.

DİKKAT ÇEKEN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

Saldırının perde arkasında, Irak’ta yaşanan siyasi krizi İran’ın kendi lehine çevirmek istemesinin olduğu ifade ediliyor. Saldırının Tahran zirvesinin ve İran’ın dinî lideri Hamaney’in bu zirvenin olduğu gün arka arkaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımlardan sonra gerçekleştiğine dikkat çeken güvenlik kaynaklarının değerlendirmeleri şöyle:

“TÜRKİYE, SURİYE’DE BAŞIMIZA BELA OLACAK”

Hamaney, Suriye operasyonuna yönelik bir gün içinde hiç atmadığı kadar Tweet attı. Çünkü ‘Türkiye Kuzey Irak’a yerleşti, pozisyon aldı. Şimdi Suriye’de başımıza bela olacaklar’ diye düşünüyorlar. İran bir yandan da Irak'ta kendisine yakın hükûmetin kurulmasını sağlamak istiyor. Zaho saldırısı da bu planların bir parçası.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...