Tgrt Haber
22 Haziran 2021 09:12

Zehir tacirleri kılık değiştirdi! Kurye kılığında teslimat

Korona sebebiyle uygulanan sokağa çıkma yasağında motokuryelere rağbet arttı. Bunu fırsat bilen zehir tacirlerinin yeni yönteminin ise akşamları motokurye kılığına girerek satış yapmak olduğu anlaşıldı.

Zehir tacirleri kılık değiştirdi! Kurye kılığında teslimat
kurye,uyuşturucu,pandemi,emniyet,koronavirüs

Uyuşturucu tacirleri pandemi döneminde motokurye kılığına girerek rahatlıkla sevkiyat yaptığı belirlendi.

Pandemi sürecinde kontrolsüz bir şekilde büyüyen motokurye sistemi, uyuşturucu satıcılarının da yeni transfer yöntemi haline geldi. Motokurye kılığındaki zehir tacirleri, son olarak İstanbul’da bekçilere yakalandı. Kuryenin bir e-Ticaret sitesine ait çantasında zeytinyağı kutusuna saklanmış çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

“İÇİMİZDEKİ ÇÜRÜKLERİ EMNİYET’E BİLDİRİYORUZ”

 Motosikletli Kuryeler Derneği (MOTKURDER) Başkanı Mustafa Özdemir, motokuryelerin sokağa çıkma yasağından muaf olması sebebiyle uyuşturucu satıcılarının bu yola yöneldiklerini söyledi. Özdemir “Biz motokurye arkadaşlarımızın nasıl giyinmesi ve çalışması gerektiğini biliyoruz, bu sebeple aramızdaki çürükleri ayırt ederek Emniyet’e bildirmemiz de kolaylaşıyor. Maalesef son dönemde bu tarz olayla çok karşılaştık ve bu kişilerin hepsini Emniyet’e ihbar ettik. Bu sayede güvenlik güçleri tedbirlerini sıkılaştırdı ve şirketleri de denetlemeye başladı” dedi.

SEKTÖR DENETİMSİZ HALE GELDİ

Özdemir “Firmaların sektöre getirdikleri ‘esnaf kurye’ modeli, yani kuryelere şahıs şirketi kurdurularak çalıştırıldıkları yöntem, sektörü âdeta bitirdi. Bu yöntemle, bu şirketler, kendileri ile çalışacak insanlara önce gidip bir şahıs şirketi kurmalarını söylüyor ve ardından ikili sözleşme ile çalıştırıyor. Böylece çalışanlara karşı hiçbir sorumluluk taşımıyorlar. Yani, paketlerinde bir uyuşturucu maddesi dahi çıksa ‘Bu kişi benim çalışanım değil’ diyerek kenara çekilebiliyorlar. Bu sistem, sektörün denetimsiz hâle gelmesine ve art niyetli kişilerin artmasına sebep oldu. Bu konuda bir düzenleme getirilmeli” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...