Tgrt Haber
06 Mart 2014 18:35

Zeybekçi'den önemli açıklamalar

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, 'Başbakanımız nereye gitse, millet orada ayağa kalkıyor' dedi.

Zeybekçi'den önemli açıklamalar
nihat zeybekçi, başbakan erdoğan,

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "Başbakanımız nereye gitse, millet orada ayağa kalkıyor. Millet orada Montaja’ (onların diliyle) başlıyor” dedi. Zeybekçi, merkez ilçe Menteşe’de, AK Parti'nin belediye başkan adayı Mestan Yayman’ın seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Zeybekçi, açılışta yaptığı konuşmada, 2013 yılının Mayıs ayında faiz oranlarının yüzde 4,6’ya kadar gerilediğine işaret ederek, Türkiye’nin o ay içerisinde IMF’ye olan tüm borcunu ödediğini söyledi.

Türkiye’nin 40 yıldan beri hayalini kurduğu nükleer santrallerin ikisinin birden ihalesini yaptığını hatırlatan Zeybekçi, şöyle konuştu:"Türkiye, dünyanın en büyük projesi olan Kanal İstanbul’un proje ihalesini yaptı, iki kıtayı deniz altından tüp geçitle bağladı, üçüncü köprünün inşasına başladı. Daha sonra Türkiye, Gezi olayları nedeniyle nereden nereye geldi. Biz Gezi olayları sırasında bunların derdinin ağaç olduğunu zannediyorduk. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüştüler. Sayın Arınç’a bir liste verdiler. Verdikleri listeyi görünce hayretler içinde kaldık. ‘Taksim Projesi durdurulsun, yayalaştırma projesinden vazgeçilsin, ağaçlar yerine dikilsin’ demelerini bekliyorduk. Adamların talepleri ise ‘Üçüncü havaalanı durdurulsun, kanal projesi durdurulsun, üçüncü köprü iptal edilsin, nükleer santrallerden vazgeçilsin. 'Ünlü ‘google amcaya’ sorarsanız ‘tık’ diye gelir karşınıza."
"Akılları almayınca ‘Montaj’ diyorlar"
"Gezi" diye yola çıkanların o olaydaki listesiyle 17 Aralık'taki listenin aynı olduğunu anlatan Zeybekçi,  aslında listelerdeki baş aktörün belli olduğunu ifade etti. 28 Şubat sürecinden sonra diz çöktürülen milletin bir tercihte bulunarak, "Yeter, söz de karar da milletindir" dediğini vurgulayan Zeybekçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "2002 yılının 3 Kasım'ında ‘Dur’ dedi bunlara. Onu fark etmiyorlar. O ‘Dur’ demek hala devam ediyor. Görüyorsunuz, şimdi Başbakanımız nereye gitse, millet orada ayağa kalkıyor. Millet orada ‘Montaja’ (onların diliyle) başlıyor. Aklı ermiyor garibin ne yapsın. İnsanın aklı almadığı zaman der ki, ‘Olsa olsa bu hayaldir, seraptır, (son zamanların moda deyimiyle) olsa olsa montajdır’ der. Denizli’de biz öyle bir montaj yaptık ki, saat 18.00’dan 19.30’a kadar 52 bin kişilik montaj ekibi vardı. Yağmurdan dolayı geç kaldığımız için her halde 10-15 kadar kişi de gitti, evde montaj yapıyorlardı.”
 "Muğla bunu hak etmiyor"
Denizli’de, "Denizli bunu hak etmiyor" diyerek yola çıktıklarını dile getiren Zeybekçi, "Muğla da bunu hak etmiyor" ifadesini kullandı. Muğla’nın, Marmaris’in, Bodrum’un, Fethiye’nin durumunun bu olmaması gerektiğine işaret eden Zeybekçi, şöyle dedi: "Allah buralara çok cömert davranmış Dünyanın en güzel incilerini buralara serpiştirmiş. Bize düşen buraları halkımız menfaatine uygun olarak kullanarak halkımızın refahını arttırmak. İnsanlarımıza yakışan şehirler ortaya çıkarmak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Denizlili’ye 1 lira gelirken, Muğlalılı’ya da 1 lira geldi ama maalesef Muğla olmadı. Dünyanın en iyi ve katma değerli turizminin yapılabileceği Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi bölgelerde talan oldu, maalesef istenen sonuçlar alınamadı. Geç kalmadık. 5 yıl uzun bir zamandır. 5 yılda çok şey yapılabilir." Konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını yapan Zeybekçi, ardından Yatağan ilçesine hareket etti. Bu arada Köyceğiz ilçesinde Bakan Zeybekçi'nin makam aracının önüne protesto amacıyla ayakkabı atan 2 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. İfadelerinin ardından savcılığa sevk edilen protestocuların, ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...