Tgrt Haber
01 Mart 2020 14:10

Zeytinburnu'dan sınır kapılarına göçmen hareketliliği devam ediyor

​Göçmenlere Avrupa kapılarının açılmasının ardından İstanbul'da yaşayan çok sayıda göçmen sınır kapılarına gitmek için harekete geçti.

Zeytinburnu'dan sınır kapılarına göçmen hareketliliği devam ediyor
Zeytinburnu,göçmen

Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda toplanan göçmenler çeşitli ulaşım araçlarıyla sınır kapılarına hareket etti. 

Türkiye, Suriyeli göçmenlerin kara ve deniz yoluyla Avrupa'ya geçmesine engel olmayacağını açıklamıştı. Kararın ardından sınır kapılarına gitmek isteyen göçmenlerin hareketliliği bugün de devam ediyor. Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda toplanan göçmenler çeşitli ulaşım araçlarıyla sınır kapılarına hareket etti. Yola çıkan Suriyeli göçmenlerin yanı sıra Afganistan, Pakistan ve Bangladeş gibi farklı uyruklular da göçmenler arasında bulunuyor. 

"Fransa, İtalya, Almanya gibi ülkelere gitmeyi düşünüyoruz" 
Çocuk, kadın ve yaşlı göçmenlerin de bulunduğu kafileden Avrupa’ya gitmek isteyen bir göçmen, "Biz Afganistanlıyız Türkmeniz, buraya geleli 6 ay oldu. Türkiye devleti sınırları açtı, bu yüzden biz Yunanistan’a geçmek istiyoruz. Fransa, İtalya, Almanya gibi ülkelere gitmeyi düşünüyoruz, o yüzden şu an burada otobüsleri bekliyoruz. Türkiye sınırlarını açtı ama Yunanistan açmamış onu bekliyoruz" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...