Tgrt Haber
17 May 2022 09:35 - Güncelleme : 17 May 2022 10:01

Çay zammını fırsat bilip rafları boşalttılar, cezadan kaçamadılar

Ankara'da bir zincir market çalışanını zammı fırsat bilip rafları boşalttığı görüntüler tepkilere neden olmuştu. Skandal olay sonrası harekete geçen zabıta ekipleri, markete ceza kesti.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Çay zammını fırsat bilip rafları boşalttılar, cezadan kaçamadılar
Çay,Zam,Market,Ankara

Geçtiğimiz cumartesi günü Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılı yaş çay taban fiyatını açıklamıştı. Erdoğan, yaş çay alımının 3,87 liradan 6,70 liraya çıkarıldığını duyurmuştu.

Erdoğan'ın bu açıklamalarında sonra ÇAYKUR, kuru çaya %43,7 zam yapıldığını açıkladı.  Ankara'da bir zincir market kuru çaya yapılan zammı fırsata çevirerek rafları boşalttığı görüntüler sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

ZİNCİR MARKETE CEZA YAĞDI

Görüntüler üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, markette incelemelerde bulundu. Tespit edilen bulgularda doğrultusunda ekipler, markete ceza kesti.

ÇAY ZAMMININ ENFLASYONA ETKİSİ

TÜİK'in enflasyon sepetinde çayın ağırlığı yüzde 0,5464 olarak gözüküyor. Buna göre yüzde 43.7'lik zammın manşet enflasyona etkisi 0.24 puan olacak hesaplanıyor. Zammın ay ortasında gelmesinden dolayı bu etki Mayıs ve Haziran enflasyon rakamlarında görülecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
cebel17 Mayıs 2022 13:16

kesilen komik cezayı belki inanmayacaksıniz ama bu zincir marketin misliyle kazanması bir dakika bile sürmüyor(belki 5-10 saniye).Bu market sadece iki ilçede olmasına rağmen ankaranın en çok para basan zincir marketi.Onun için bu ceza onlara vız gelir Tırıs gider.

Sonraki Haber Yükleniyor...