Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ocak 2022 19:02 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:15

Son dakika: 28 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı! Vaka sayısı 90 bini geçti

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 28 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı. Tabloya göre 93 bin 586 yeni vaka tespit edilirken 210 kişi hayatını kaybetti. Salgından bu yana en yüksek vaka sayısı olarak rekor kırarken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Virüs eski gücünde değil. Artan sayılar sebebiyle endişelenmeye mahal yok. Büyüklerimizi ve kronik hastalıkları olanları koruyup, kişisel tedbirlere uyarak normal hayatımıza devam edeceğiz. Aşılarımızı ihmal etmeyelim. Kendi gücümüz Turkovac var" ifadelerini kullandı

Son dakika: 28 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı! Vaka sayısı 90 bini geçti
sağlık bakanlığı,koronavirüs,vaka

Sağlık Bakanlığı tarafından 28 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı. Tabloya göre 93 bin 586 yeni vaka tespit edilirken 210 kişi hayatını kaybetti. Salgından bu yana en yüksek vaka sayısı olarak rekor kırardı.

AŞILAMADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 84,35 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,47 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 141 milyon 612 bin 186’a yükseldi.Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,8 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 61,2 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

BAKAN KOCA: VİRÜS ESKİ GÜCÜNDE DEĞİL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Virüs eski gücünde değil. Artan sayılar sebebiyle endişelenmeye mahal yok. Büyüklerimizi ve kronik hastalıkları olanları koruyup, kişisel tedbirlere uyarak normal hayatımıza devam edeceğiz. Aşılarımızı ihmal etmeyelim. Kendi gücümüz Turkovac var" ifadelerini kullandı

28 OCAK KORONAVİRÜS TABLOSU

Son dakika: 28 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı! Vaka sayısı 90 bini geçti

27 OCAK KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı tarafından dün açıklanan koronavirüs verilerine göre; 82 bin 180 yeni vaka tespit edilmiş 174 kişi hayatını kaybetmişti.

Son dakika: 28 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı! Vaka sayısı 90 bini geçti

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...