Tgrt Haber
07 Haziran 2022 09:04 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 09:13

ABD'de 82,1 milyon doz koronavirüs aşısı çöp oldu

Birçok ülkede koronavirüs aşılarının ömrünü doldurduğu belirtiliyor. Daha önce tarihi geçtiği öne sürülen 241 milyon doz aşının çöpe gideceği aktarılmıştı. Almanya ve Belçika gibi ülkelerde koronavirüs aşılarından bazıları çöpe gitti. ABD'de ise 82,1 milyon doz Kovid-19 aşısının çöpe gittiği belirtildi.

Koronavirüs aşıları çoğu ülkede çöp oluyor.
Koronavirüs,Kovid-19 aşısı
Koronavirüs aşıları çoğu ülkede çöp oluyor.

Dünya koronavirüsle mücadele ederken birçok ülkede hızlı aşılama kampanyası başladı ve yeni virüslere karşı da araştırmalar sürüyor. Koronavirüste tedbirler genişletilirken maymun virüsü tehlikesi yayılmaya başladı. Maymun virüsü sonrası ömrünü tamamlamak üzere olan koronavirüs aşıları gündeme geldi. ABD'de 82,1 milyon doz Kovid-19 aşısının çöpe atıldığı belirtildi.

İSRAFTA BAŞI ÇEKTİLER

NBC’nin haberine göre, Aralık 2020’den mayıs ayı ortasına kadar ülke genelindeki eczaneler tarafından 82,1 milyon doz Kovid-19 aşısı kullanılamayarak atıldı.
Atılan dozların federal hükümet tarafından eyaletlere sağlanan miktarın toplamının yüzde 11'ine tekabül ettiği kaydedildi.

Eyalet bazında Oklahoma ile Alaska'nın ellerindeki aşıların yaklaşık yüzde 28’ini atarak israfta başı çektiği bilgisi paylaşıldı. Söz konusu aşıların raf ömürlerinin sınırlı olmasından dolayı belirli bir süre içinde kullanılamayınca atıldığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...