Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ağustos 2022 15:25 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 17:37

AB'den Pfizer/BioNTech aşılarına inceleme

Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyici kurumu, Pfizer/BioNTech firmalarının ortak ürettiği koronavirüs aşılarının varyantlara karşı uyumlu yeni versiyonlarını incelemeye aldı.

AB'den Pfizer/BioNTech aşılarına inceleme
Kovid-19,koronavirüs,aşı,Pfizer,biontech

Avrupa İlaç Kurumunun (EMA) internet sitesinde yer alan bilgilendirmede, "Comirnaty" adlı aşının SARS-CoV-2 virüsü ve Omicron alt varyantları BA.4/5'e uyumlu versiyonunun ön değerlendirmesinin başladığı kaydedildi.

EMA'nın ön değerlendirmesi, aşının pazar onayı için yapılacak şirket başvurusu öncesinde sürece hız kazandırıyor. Şirketin onay başvurusu yapmasından sonra EMA, normalde aylar sürecek değerlendirme sonucunu kısa sürede açıklayabiliyor.

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in geliştirdiği mRNA temelli Kovid-19 aşısı, AB içinde kullanım için 2020 yılının son günlerinde EMA'dan onay almıştı.

AB'DEN YENİ AŞI ALIMI ANLAŞMASI

Avrupa Birliği (AB), İspanya firması HIPRA'nın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği potansiyel aşından 250 milyon doz alım sağlayacak sözleşme yapıldığını bildirdi.

AB Komisyonu, Kovid-19'a karşı geliştirilen aşıları alım stratejisi kapsamında yeni sözleşmenin HIPRA firması ile imzalandığını açıkladı. Açıklamada, sözleşme doğrultusunda geliştirilen aşının Kovid-19'a karşı güvenli ve etkili olduğunun Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanmasının ardından AB üyesi 14 ülkenin 250 milyon doza kadar alım yapabileceği kaydedildi.

AB'nin daha önce AstraZeneca, Sanofi-GSK, Johnson and Johnson, BioNtech-Pfizer, Moderna, Novavax ve Valneva ile aşı alım sözleşmesi yaptığı anımsatılan açıklamada, aşı stratejisi kapsamında yaklaşık 4,2 milyar dozun güvence altına alındığı ifade edildi.

Halihazırda, AB'nin ilaç düzenleyicisi EMA, HIPRA'nın Kovid-19 aşını inceleme sürecine devam ediyor.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...