Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Temmuz 2022 12:27 - Güncelleme : 06 Temmuz 2022 12:49

Artan vaka sayısı Çin'i harekete geçirdi: 13 milyonluk şehir yeniden kapanıyor

Koronavirüs vakalarında artış yeniden başlarken, virüsün ilk görüldüğü Çin'de yeniden kapanmaya gidiliyor. Omicron alt varyantının korku saldığı bu günlerde, 13 milyonluk şehir için kapanmaya gidileceği duyuruldu.

Artan vaka sayısı Çin'i harekete geçirdi: 13 milyonluk şehir yeniden kapanıyor
koronavirüs

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs yeniden döndü. Yurt dışında vakalarda gözle görülür artış yaşanırken, Türkiye ise haftalık sayı da artış yaşandığını gösteren bir tablo paylaştı. Son birkaç yıldır hayatı felç eden koronavirüs, vakanın ilk görüldüğü Çin'de yeniden yükselişe geçti.

Artan Covid-19 vakaları, Çin'i yeniden kapanmaya götürüyor. Son olarak Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da hızla yayılan Omicron alt varyantı BA.5.2, bu kez Çin'de de görüldü. Dünyanın en çok nüfusa sahip ülkesi Çin'in, kuzeybatı şehri Xi'an'da yeniden kapanmaya gidileceği duyuruldu.

ÇİN'DE YENİDEN KAPANMAYA GİDİLİYOR

Son derece hızlı bulaşan Omicron alt varyantı, Çin'de de ortaya çıktı. Xi'an şehrinde 18 Covid enfeksiyonu bildirilirken, durum daha kötüye gitmeden yeni önlemler alındığı duyuruldu.

Artan vaka sayısı Çin'i harekete geçirdi: 13 milyonluk şehir yeniden kapanıyor

Omicron BA.5.2 alt varyantına karşı Xi'an yetkilileri, 13 milyon nüfuslu şehirde kısmi kapanmaya gitti. Antikorlu hastalara bile yeniden bulaştığı belirtilen yeni varyantın, hızla yayıldığı bildrildi. Bu bağlamda Çinli yetkililer, kalabalık yerleri yeniden kapatarak önlemler alındığını duyurdu.

Koronavirüs önlemi kapsamında; barlar, sinemalar, spor salonları, kütüphaneler, müzeler, eğlence mekanları, restoranlar ve daha birçok faaliyetin gerçekleştiği yerler için kapatılma kararı verildi. Yetkililerden Zhang Xuedong, Salı günü yaptığı açıklamada, tüm ibadet yerlerinin kapatıldığını ve dini faaliyetlerin yasaklandığını da söyledi. Öte yandan Xuedong, anaokulu ve ortaokullar için de yaz tatiline erkenden geçilmesi için talimat verdiğini, üniversite kampüslerinin ise m

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...