Tgrt Haber
14 Nisan 2022 15:20 - Güncelleme : 14 Nisan 2022 16:08

Son dakika! Bakan Koca'dan maskeye veda sinyali: Bilim Kurulu en önemli toplantısını yapacak

Son dakika haberi: Haftaya gerçekleştirilecek olan Bilim Kurulu toplantısının en önemlilerinden biri olacağını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske kullanımıyla ilgili yeni kararların alınacağını açıkladı.

Son dakika! Bakan Koca'dan maskeye veda sinyali: Bilim Kurulu en önemli toplantısını yapacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya Valiliği'ne gerçekleştirdiği ziyaret sonrası çok önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgınındaki son durum hakkında bilgi veren Bakan Koca, en kötü günlerin geride bırakıldığını söyledi. Haftaya gerçekleştirilecek olan Bilim Kurulu toplantısının en önemlilerinden biri olacağını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske kullanımıyla ilgili yeni kararların alınacağını açıkladı. 

Bakan Koca'nın açıklamaları şu şekilde:

"Sakarya’da yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı için daha iyi ne yapabiliriz onu konuşacağız. Salgın artık geride kaldı. İnşallah önümüzdeki dönemde sağlık gücümüzü daha da artıracağız.

"EN KÖTÜ GÜNLERİMİZ GERİDE KALDI"

Salgının seyri etkisini azaltmaya başladı. Şu an 19’a yakın ilimizde yoğun bakımda yatan hasta sayısı sıfır. Geçtiğimiz yaz 'Maskeli son yazımız olacak' demiştim. Geldiğimiz noktada bahar geldi, o noktaya gidiyoruz. En kötü günlerimiz geride kaldı, müsterih olun' diye sözüm olmuştu. Endişe etmeyiniz.

"BİLİM KURULU HAFTAYA EN ÖNEMLİ TOPLANTISINI YAPACAK"

Bilim Kurulu haftaya en önemli toplantılarından birini yapmış olacak. Maske ile ilgili alınacak kararlar olacak. Okullardaki maske kullanımı dahil ele alınacak. Bilim Kurulu haftaya bugüne kadar yapmış olduğu en önemli toplantılarından birini yapacak, haftaya bir açıklamamamız olacak."

AÇIK ALANDA MASKE ZORUNLULUĞU 2 MART'TA KALDIRILMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 Mart'ta gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrası açık alanda maske zorunluluğunun ve HES kodu uygulamasının kaldırıldığını açıklamıştı. Koronavirüsle artık aşı ile mücadele edileceğini de söyleyen Bakan Koca, "Salgın esaretinden gerçek hayata geçmekteyiz. Bazı serbestliklerle morallerimiz yükselecek" ifadelerini kullanmıştı.

BAYRAM SONRASI KARANTİNA KALKABİLİR

Öte yandan Türkiye de omicron dalgasını büyük oranda atlattı. Hızla günlük vaka sayıları ve ölüm rakamları geriledi, hastanelerin yoğun bakımları boşaldı. Ramazan ayı boyunca artan hareketliliğin vaka sayıları ve hastaneleri yansıması ile ilgili bir sorun olmaması halinde batılı ülkelerde olduğu gibi bazı kısıtlamaların daha kaldırılması gündeme gelebilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...