Tgrt Haber
19 Temmuz 2022 09:58 - Güncelleme : 19 Temmuz 2022 11:14

Bakan Koca 'kapanma' söylentilerine son noktayı koydu: Vaka arttı ama kapanma yok

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemde artış gösteren koronavirüs vakalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kronik hastalar ve 50 yaş üzerindeki vatandaşların maske takması yönünde çağrıda bulunan Bakan Koca, “Vakalar 40 kat arttı, kapanma yok” ifadelerini kullandı. 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Koca 'kapanma' söylentilerine son noktayı koydu: Vaka arttı ama kapanma yok
bakan koca,koronavirüs,vaka,kapanma

Koronavirüs vaka sayıları son dönemde katlanarak artarak gitti. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 4-10 temmuz verilerine göre yeni vaka sayısı 117 bini aşarken vefat eden sayısı ise 31 olarak duyuruldu. Uzmanlar vatandaşlara ‘bireysel önlem’ çağrısını yinelerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da artan vaka sayılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MASKE TAKMAK YENİDEN ZORUNLU MU OLACAK?

Kabine sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Koca ‘yeniden kapanma’ söylentilerine şimdilik son noktayı koydu.  Kronik hastalar ve 50 yaş üstü maskenin takması gerektiğini söyleyen Bakan Koca, maske zorunluluğuna ilişkin ise vaka sayılarının artarak devam etmesi durumunda gündeme gelebileceğini söyledi. Vaka sayısının 40 kat arttığını söyleyen Koca ayrıca kapanmanın şuan gündemde yer almadığını ifade etti.

YERLİ AŞI ÇAĞRISI

Yerli ve milli aşı olan TURKOVAC’ı vatandaşlar tarafından tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Koca aşıdan olumlu sonuçlar aldıklarını hatırlattı. Yoğun bakımda artışların yaşanmadığını ve vatandaşların hastaneye başvurularının düşük olduğunu ifade eden Koca, dünyadaki vaka sayısının yükselişine dikkat çekti.  

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1549287800083734529

Bakan Koca’nın açıklamalarından öne çıkanlar;

  • Avrupa'da günlük vaka sayısı yüz bini aşan ülkeler var. O ülkelerde yeni tedbirler için hazırlık yapılıyor.
  • Türkiye'de de vaka sayısında artış söz konusu ancak yeniden kapanma olmayacak. Yeni yoğun bakımların açılması gibi bir durum yok. Panik havası yok.
  • Nerede maske takılması gerektiğini, nerede kendimizi korumamız gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Yeniden kapatma ve benzeri durumlar olmayacak. Aşımız var, ilacımız var, tedbirlere devam. Vaka sayısının artışı şu an günlük 40 katına kadar çıkmış durumda.
  • Hastane yükü ise şu an 3 kat kadar arttı. O anlamda ciddi bir hastane yükümüzün olmadığını çok rahat söyleyebiliriz. Yoğun bakımlarda da bu artışların belirgin ve ciddi olmadığını görüyoruz. Artışın aynı oranda olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
  • Aşı olmak isteyen vatandaşlarımızın Turkovac aşısını olmayı önemsemelerini isterim. Yerli aşımız oldukça etkili. Sonuçlarından memnunuz. Turkovac tercihinde ve önerisinde hassasiyet gösterelim.
  • Bir de yine riskli, 50 yaş üstü, kronik hastalığı, ek hastalığı olan kişilerin de kalabalık ortamlarda maskelerini her zaman olduğu gibi takmalarını ısrarla öneriyoruz.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...