Tgrt Haber
22 Nisan 2022 13:35 - Güncelleme : 22 Nisan 2022 13:52

Bilim insanları şokta! Bir hastada Covid-19 kalıcı oldu

İngiltere’de Covid-19 virüsü kapan bir kişinin 16 ay yani neredeyse tüm pademi süresince virüsle mücadele ettiği ortaya çıktı. Tarihe dünyanın en uzun Covid-19 vakası olarak geçti.

Bilim insanları şokta! Bir hastada Covid-19 kalıcı oldu

İki yılı aşkın süredir tüm dünyayı esir alan Covid-19 pandemisinde öyle vakalar ortaya çıktı ki şaşırmamak neredeyse elde değil. Bunlardan birisi de İngiltere’de yaşayan bir hasta. Hastanın16 aydan fazla bir süre yani nerdeyse pandemi boyunca virüsle mücadele ettiği ve virüsün artık kalıcı olarak vücuduna yerleştiği ortaya çıktı. 

50 TEST POZİTİF 

Doktorlar, söz konusu kişinin 505 gün ile kaydedilen en uzun corona virüs vakası olduğunu söyledi. İsmi açıklanmayan hastanın 2020 yılının başlarında Covid-19’a yakalandığı, daha sonra 16 aydan fazla bir süre virüs ile mücadele ederek hayatını kaybettiği belirtildi. 505 gün boyunca yapılan 50 testin tamamının pozitif çıktığını belirten doktorlar ise söz konusu kişinin kayıtlara geçen en uzun corona virüs vakası olduğuna inandıklarını söyledi.

COVİD-19 KALICI HALE GELDİ

King's College London ve Londra Guy's and St Thomas Hastanesi'ndeki doktorlar, söz konusu hastanın bağışıklık sisteminin tamamen çöktüğünü belirtirken yapılan analizlerde hastada kalıcı enfeksiyon oluştuğunu söyledi.

Yaşanan durumun uzun Covid’den farklı olduğunu aktaran Dr. Luke Blagdon Snell, durumu Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi'nde anlatacağını söyledi. Snell, "Hastaya yapılan sürüntü testlerinin her biri pozitif çıktı. Hastanın testi hiçbir zaman negatif çıkmadı. Bu durumun sürekli bir enfeksiyon olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...