Tgrt Haber
02 Nisan 2022 16:19 - Güncelleme : 02 Nisan 2022 16:36

Covid-19 hayatının kabusu oldu!

İngiltere’de 24 yaşındaki Alex Bishop, Covid-19 virüsü kaptıktan sonra hayatı kabusa döndü. Virüsün çocukken aldığı bir beyin hasarını tetiklemesi nedeniyle hayatı alt üst oldu.

Covid-19 virüsünü kaptıktan sonra epilepsi krizleri geçirmeye başladı.
Covid-19 virüsünü kaptıktan sonra epilepsi krizleri geçirmeye başladı.

İngiltere’de İngilizce öğretmeni 24 yaşındaki Alex Bishop, Covid-19 virüse yakalandıktan sonra hayatı alt üst oldu. Virüsün hayatının her alanını etkilediğini belirten Bishop, Covid-19’a yakalandıktan sonra vücudunda meydana gelen değişiklikleri şöyle açıkladı: “Madrid'de caddede yürürken kafamdan vurulmuş gibi oldum. Dengem bozuldu ve bayılacağımı düşündüm. Daha sonra baş dönmesi, ardından nefes darlığı ve yorgunluk hissettim. Migren gelişti ve uyurken vücudumda garip şoklar ve ağrılar yaşamaya başladım.”

BEYİN HASARINI TETİKLEDİ

İspanya’da hastaneye başvuran Bishop’un şikayetleri 3 ay daha devam etti. Ancak işine devam edemeyen Bishop, ailesinin yanına İngiltere’ye dönme kararı aldı. Ulusal Sağlık Hizmeti Kurumunun kendisini uzun süreli Covid kliniğine yönlendirildiğini kaydeden Bishop, bir nöroloğa yönlendirildiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Covid-19’un eski bir beyin hasarını tetiklediği ortaya çıktı. 2018'de bir garajın çatısından düşmüştüm. Covid- 19, iç kulağımın dengeyi kontrol eden parçası olan vestibüler sistemini bozmuş. Ayrıca eski beyin kanamasını tetikleyen ve benim epilepsi geliştirmeme neden olan hasarlar bıraktı. Her gece çok sayıda epileptik nöbet geçirdiğim ortaya çıktı” En çok zihinsel sağlığının etkilendiğini kaydeden Bishop, “Çalışmak, okumak, egzersiz yapmak, sosyalleşmek mümkün değil artık. Ekrana bakmak bile etkiliyor. Hiçbir şey yapamıyorum, sadece varım.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...