Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Nisan 2022 10:56 - Güncelleme : 12 Nisan 2022 11:18

İşte Covid-19'un sıra dışı belirtileri! Aylar sonra bile ortaya çıkabiliyor

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 milyonlarca kişinin hayatına mal oldu. Milyonlarca kişi de virüsü yense bile hastalığın etkisinden kurtulması zaman aldı. Bunlardan bazıları yaygın görülmese de sıra dışı diyebileceğimiz türden. İşte Covid-19’un sıra dışı semptomları….

Saç dökülmesi 3 ile 6 ay arasında düzeliyor.
Saç dökülmesi 3 ile 6 ay arasında düzeliyor.

Yaklaşık 3 yıl önce tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19, milyonlarca insanın ölümüne neden olurken pek çok sağlık sorununa da davetiye çıkardı. İlk etaplarda virüsün belirtiler öksürük, tat ve koku kaybı gibi bazı yaygın semptomlardı. Delta ve Omicron gibi yeni varyantlar ile listeye farklı semptomlar da eklendi. Bunlar daha çok ateş, ağrı, boğaz ağrısı, burun akıntısı, yorgunluk ve öksürüktü. Ancak bazı kişilerde olağandışı semptomlar da ortaya çıktı. İşte virüsün nadir görülen ve uzun süre devam eden altı belirtisi.

KİMİ ÇOCUKLARDA KİMİ YAŞLILARDA

Çarpıntı: Daha çok ateş veya iltihaplanma nedeniyle meydana gelen bir çarpıntı. Bazı insanlarda uzun süreli bir Covid-19 belirtisi olduğu biliniyor. 

İşitme kaybı: Stanford Üniversitesi'nden yapılan bir araştırma ile ortaya koyuldu. Kulak ağrısı, kulak uyuşması hatta bazı kişilerde geçici işitme kaybına neden oldu.

Ayak sorunları: Ayakta şişlik, su toplama, renk değişikliği gibi sağlık sorunlarına neden oldu. Bu durum aşırı ağrıya ve kaşıntıyı da berberinde getirdi. Çocuklar veya gençlerde daha yoğun görüldü.

İşte Covid-19'un sıra dışı belirtileri! Aylar sonra bile ortaya çıkabiliyor

Saç dökülmesi: Enfeksiyondan aylar sonra ortaya çıkan bir belirti. Bunun nedeni, virüsün saç köklerini aşırı uyarması. Genellikle bu semptom, enfeksiyonlardan üç ila altı ay sonra düzelir.

Ses sorunları: Bazı Covid-19 hastalarında ses değişiklikleri meydana geldi ve sinir hasarına bağlı olarak ses teli felci ortaya çıktı.

Beyin sisi: Beyin sisi veya kafa karışıklığı, virüsün yanı sıra uzun süreli Covid'in bir belirtisi olarak da biliniyor. Buna canlı halüsinasyonlar hatta paranoya da eşlik edebiliyor. Daha çok yaşlı kişilerde görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...