Tgrt Haber
04 May 2022 10:50 - Güncelleme : 04 May 2022 11:01

Kendi gitti etkisi kaldı, Covid-19 haftalar sonra bile hasta ediyor

Dünya çapında pandemi yavaşlasa da Covid-19 etkisini sürdürmeye devam ediyor. Covid-19 geçirenler haftalar sonra bile hastalığın etkilerinden mustarip.

Kendi gitti etkisi kaldı, Covid-19 haftalar sonra bile hasta ediyor

Dünyayı 2 yılı aşkın bir süredir adeta esir alan Covid-19 pandemisi giderek yavaşlıyor. Covid-19 vakaları azalsa bile milyonlarca insan Uzun Covid’in semptomlarından mustarip. Uzun Covid, sanıldığının aksine pek çok farklı şekillerde insanları etkileyebiliyor. Özellikle pek çok insan yorgunluk ve baş dönmesinden şikayetçi. Pek çok insana göre Covid-19 virüsü tıpkı diğer grip enfeksiyonları gibi insanları kötü hissettiren semptomlarla gelir ve sonra bazen kendiliğinden bazen ise tedavi ile kaybolur. Ancak büyük bir çoğunluk, virüsü aldıktan sonra haftalarca bazı garip kalıcı semptomlar yaşıyorlar.

TUHAF SEMPTOMLAR 

Covid-19 azalsa bile semptomlarını geride bıraktı ve hala pek çok kişi etkilerinden dolayı acı çekiyor. Özellikle kişilerde kalan en yaygın semptomlardan bazıları şunlar: Baş dönmesi, unutkanlık, yorgunluk, baş ağrısı ve baş bölgesine bir baskı uygulanıyormuş hissi.

38 yaşındaki Chiara Rinaldi, Wales Online kendisini güçsüz hissettiğini, baş dönmesi yaşadığını ve unutkanlıkla karşı karşıya olduğunu söylüyor. Claire, "Güçsüz hissediyorum, başım dönüyor. Bir fincan kahve yapmaya başladığımı hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı. 

BEYİN SİSİ NEDİR?

Beyin sisi, bir kişinin hafızası veya konsantrasyonu ile ilgili sorunlar yaşaması anlamına geliyor. Yapılan çalışmalara göre özellikle covid-19 geçiren kişilerde beyin sisi görülmeye başlandı. Tıbbi açıdan ele alındığında beyin sisi, bir hastalık olarak görülmese de birçok kronik hastalığı tetiklediği için önemli. Beyin sisi, insanların bilişsel işlevlerinin zorlanması durumu olarak tanımlanıyor. Ayrıca zihinsel yorgunluk olarak da ifade edilebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...