Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Temmuz 2022 15:16 - Güncelleme : 28 Temmuz 2022 15:24

Korkutan vaka artışı: Risk haritası yeniden kızardı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı'nın "Hayata Eve Sığar" uygulamasındaki Covid-19 yoğunluk haritasında Kırıkkale'nin büyük bir bölümü, "yüksek risk" anlamına gelen kırmızı renge döndü.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Korkutan vaka artışı: Risk haritası yeniden kızardı
kastamonu,koronavirüs

Korona virüsü (Kovid-19) pandemisinde yaklaşık 2,5 yıl geride kalırken, pozitif vaka sayıları da yeninden artışa geçti. Kırıkkale'de de son günlerde vaka sayıları günlük 150'nin üzerinde artış gösterdi.

ARTIŞ HES UYGULAMASINA YANSIDI

Kovid-19 vakalarındaki artış, Sağlık Bakanlığının HES mobil uygulamasına da yansıdı. Risk haritasında kentin neredeyse tamamı yeniden "yüksek risk" anlamına gelen kırmızı renge döndü. Hatırlatma dozu randevularının yeniden açılmasıyla birlikte "BioNTech" aşısının üzerinden 6 ay geçenler ise aşı yaptırmak için hastanelere başvurdu.

"ŞU ANDA AŞI SORUNUMUZ YOK"

Kafe işletmecisi Engin Yeşilbayrak, "Şu an halkımıza söyleyeceğimiz tek şey; işletme olarak çok dikkat etmelerini öneriyoruz. Zaten haritada da kırmızı olduğunu duyduk. Bu konuda çok dikkat edersek halkımıza da buradan uyarı yapıyoruz. Hem bizim için hem de halkımız için çok iyi olacak. Şu anda da aşı sorunumuz yok. Bu konuda dediğimiz gibi bizim elimizde olan bir şey. Halkımız duyarlı olursa bunu hep birlikte yeneceğimizi düşünüyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...