Tgrt Haber
21 Nisan 2022 10:15 - Güncelleme : 21 Nisan 2022 10:29

Covid-19'da bir ilk, işte bilim dünyasının şoke eden vaka

Koronavirüs vakalarında düşüş yaşanırken dünyanın şoke olduğu yeni bir gelişme yaşandı. Gevşeme kararlarının alındığı şu günlerde ortaya çıkan bir vaka bilim dünyasını şoke etti.

Covid-19'da bir ilk, işte bilim dünyasının şoke eden vaka

Dünyayı 2 yılı aşkın süredir esir alan Koronavirüs’te düşüş yaşanırken ortaya çıkan yeni gelişme bilim dünyasını adeta şoke etti. İspanya'da araştırmacılar, 31 yaşındaki bir sağlık çalışanının 20 gün içerisinde iki kez koronavirüse yakalandığını bildirdi. Test sonuçları, sağlık çalışanının aralıkta Delta varyantına, 20 gün sonra da Omicron varyantına yakalandığını gösterdi. Bilim insanları bu durumda daha önce Covid-19 virüsü kapmış olsanız bile yeniden virüsü kapabileceğinizi ifade ediyor.

20 GÜN FARKLA COVİD OLDU

İspanyol sağlık çalışanı, ilk PCR testinin pozitif sonuç vermesinin ardından hiçbir belirti göstermedi. Ancak üç haftadan daha kısa bir süre içerisinde öksürük ve yüksek ateş belirtisi gösteren sağlık çalışanı yeniden bir test yaptı ve testi yeniden pozitif çıktı. İki testin daha fazla analiz edilmesiyle birlikte, hastanın ayrı ayrı iki farklı varyantla enfekte olduğu sonucunu ortaya çıktı. Söz konusu vakayla birlikte Omicron varyantının, diğer varyantlarla doğal yoldan geliştirilen ya da aşılarla sağlanan bağışıklıktan kaçabileceği sonucuna ulaşıldığını belirtti.

AŞILI KİŞİLER DE TAKİP EDİLMELİ

Dr. Recio konuyla ilgili şunları söyledi: "Yine de diğer varyantlarla ya da aşıyla geliştirilen bağışıklık, Omicron'lu kişilerde ciddi hastalığa ya da hastaneye yatışları engelliyor gibi görünüyor." Tamamen aşılanmış kişilerde de enfeksiyonları izlemek gerektiğini kaydeden Dr. Recio, bu durumun aşılardan kaçan varyantların araştırılmasına yardımcı olacağını dile getirdi. Koronavirüs hayatımıza girdiğinden beri pek çok varyant geliştirerek varlığını devam ettirdi. En bulaşıcı varyant olan Omicron varyantının Aralık 2021'de ortaya çıkmasıyla birlikte vaka sayılarında keskin bir artış yaşandı. Mart ayının başlarında da Omicron, BA.2 ismi verilen başka bir versiyonu tespit edildi. En son XE adlı bir varyantta yayılmaya devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...