Tgrt Haber
03 Mart 2022 09:48 - Güncelleme : 03 Mart 2022 10:02

Müzik yasağı kalktı mı? 12'den sonra müzik yasağı devam ediyor mu? Fahrettin Koca cevapladı!

Bilim Kurulu Toplantısı ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs tedbirleri hakkında açıklama yaptı. Bakan Koca açık alanlarda maske zorunluluğunu ve HES kodu uygulamasının kalktığını duyurdu. Normalleşme kararlarının ardından gözler ''Müzik yasağı kalktı mı? 12’de 12'den sonra müzik yasağı devam ediyor mu?'' sorularına yöneldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 12'den sonra müzik yasağı ile ilgili açıklama yaptı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 12'den sonra müzik yasağı ile ilgili açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’nin salgınla mücadelesinde yeni yol haritasını açıkladı. Koronavirüs tedbirlerinin büyük ölçüde kaldırıldığını duyuran Koca ''12’den sonra müzik yasağı kalkacak mı?'' sorusuna cevap verdi. Koronavirüs Bilim Kurulu; maske, Hes Kodu, test zorunluluğu, karantina süresi ve okullardaki Covid-19 önemlemleri başlıklarıyla toplandı.

MÜZİK YASAĞI KALKTI MI?

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.  Bakan koca açık alanlarda maske zorunluluğu başta olmak üzere normalleşme adımlarını duyurdu. Buna göre HES kodu uygulaması kaldırıldı, hastalık belirtisi olmayan kişilere test yapılmayacak, okullarda pozitif çıkan öğrencinin sınıfı kapatılmayacak yalnızca öğrenci izole edilecek. Mesafe olmayan kapalı ortamlarda maske zorunluluğu devam ederken gözler müzik yasağı ile ilgili gelişmelere çevrildi. Türkiye’de Covid-19 tedbirleri kapsamında gece 12’den sonra müzik sınırlaması getirildi.

Müzik yasağı kalktı mı? 12'den sonra müzik yasağı devam ediyor mu? Fahrettin Koca cevapladı!

1 Temmuz 2021 tarihinde normalleşme adımlarına geçilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Müzikle ilgili sınırlamayı daha ileri bir saat olan 24.00’e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar; gece, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur" diyerek gece 12’den sonra müzik yasağının devam edeceğini açıkladı.

3 Mart 2022 tarihinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca maske, HES kodu test zorunluluğu gibi uygulamaların kalktığını duyururken müzik yasağı ile ilgili sorulara cevap verdi. Bakan Koca, ''Müzik yasağıyla ilgili Bilim Kurulunun aldığı bir karar yoktur. Onun da yakın zamanda kalkacağı kanaatindeyim'' ifadelerini kullandı.

TİYATRO, UÇAK, OTOBÜS VE OKULLARDA MASKE ZORUNLU MU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açık alanda maske zorunluluğunun kalktığını duyurdu. Mesafe kuralına uyulan alanlarda da maske kullanımın gevşetildiği kararlarının ardından ''Sinema, tiyatro, otobüs, uçak ve okullarda maske zorunluluğu kalktı mı?'' sorusu gündem geldi.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Koca ''Mesafenin korunmadığı kapalı alanlarda, yani uçak, otobüs ve tiyatro gibi alanlarda maskeleri kullanmaya devam ediyoruz. Bunun dışında kapalı alan olup mesafe korunabiliyor ise o durumda maskeyi takmanın şart olmadığını söylüyoruz. Maske hayatımızdan çıkmadı. Ama maskeyi nerede gerekiyorsa ise yanımızda taşımamız gerektiğini söylüyoruz'' dedi. Böylece mesafenin olmadığı kapalı alanlarda maske kuralının devam ettiğini netleşti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...