Tgrt Haber
04 Mart 2022 15:52 - Güncelleme : 04 Mart 2022 16:09

THY PCR testi ve HES kodunu kaldırdı

Türk Hava Yolları, yurt içi uçuşlarda negatif PCR testi ile tüm iç ve dış hat uçuşlarında HES kodu uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Uçak içerisinde maske kullanım zorunluluğu devam edecek
Uçak içerisinde maske kullanım zorunluluğu devam edecek

Türk Hava Yolları, İçişleri Bakanlığınca yayımlanan yeni Kovid-19 genelgesi doğrultusunda, yurt içi uçuşlarda negatif PCR testi ile tüm iç ve dış hat uçuşlarında HES kodu uygulamasının kaldırıldığını bildirdi.

MASKE ZORUNLULUĞU SÜRÜYOR

THY'nin sosyal medya hesaplarından yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi:

İçişleri Bakanlığının aldığı karar uyarınca yurt içi uçuşlarımızda negatif PCR test ve tüm uçuşlarımızda HES kodu uygulaması 03.03.2022 tarihi itibarıyla kaldırılmıştır. Uçak içerisinde maske kullanım zorunluluğu ise devam etmektedir.

PANDEMİ KISITLAMALAR KALDIRILDI

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirdiği basın açıklamasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açık havada maske zorunluluğunun ve HES kodu uygulamasının kaldırıldığını açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı bugün yayınladığı genelgeyle HES kodu ve maske yasağına dair yeni kararları duyurdu.

Genelgeye göre, açık alanda ve sosyal mesafenin sağlanabildiği kapalı alanlarda maske zorunluluğu kaldırılırken sosyal mesafenin sağlanamadığı kapalı yerler ile şehirlerarası dahil her türlü toplu ulaşım araçlarında maske kullanım zorunluluğu uygulanmasına devam edilecek.

Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan, son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden uçakla seyahatte negatif PCR test ibrazı uygulamasına son verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...