Tgrt Haber
17 May 2022 09:35 - Güncelleme : 17 May 2022 13:40

Düğüne katılacaklar dikkat! Uzmanlar uyardı: Pandemi daha bitmedi

Koronavirüs salgınının son bir aydır etkisini kaybetmeye başlamasıyla beraber alınan tedbirler toplum genelinde gevşetilmiş durumda. Ancak düşen vakalara rağmen salgının henüz bitmediğine dair uyarı geldi. Özellikle düğün, cenaze gibi kalabalığın oluşacağı ortamlar konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, tokalaşma ve sarılma gibi temasların minimum seviyede tutulması gerektiğini belirtti.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Düğüne katılacaklar dikkat! Uzmanlar uyardı: Pandemi daha bitmedi
koronavirüs,pandemi

2019 yılının sonlarında ortaya çıkan ve milyonlarca insanın ölümüne neden olan Kovid-19 salgınında sona doğru gelindi. Son dönemde Türkiye'de vaka ve vefat sayılarında büyük düşüş yaşanınca koronavirüs tedbirleri gevşetildi. Her ne kadar kapalı alanlarda maske zorunluluğu henüz kalkmasa da toplumda maske takanların sayısı da yok denecek seviyelere geldi. 

Ancak vaka ve vefatlardaki düşüşe rağmen uzmanlardan temkinli açıklamalar geldi. Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, kentte vaka sayılarının çok iyi durumda olduğunu söyleyerek, vatandaşlara pandeminin henüz bitmediği uyarısında bulundu.

Toker, Dünya Sağlık Örgütü'nün pandeminin bittiğiyle ilgili olarak bir açıklaması olmadığını hatırlatan Toker, Kayseri'de vaka sayılarının çok iyi olduğunu, yatarak takip edilen hasta sayısının ise yok denilecek kadar olduğunu dile getirip şöyle konuştu:

"VAKA SAYISI HER AN ARTABİLİR"

"Vaka sayılarımız çok iyi durumda. Hatta şu an için yatarak takip olan vaka sayımız neredeyse yok denecek kadar az. Ancak bu Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'pandemi bitti' denmediğini, dünya genelinde başka ülkelerde bunun devam ettiğini hatırlatmak istiyorum. Her an vaka sayısının artabileceğini de aklımızda tutmamız gerekiyor. O yüzden özellikle yaz sonuna kadar açık havaların da etkisiyle güzel ve temiz havada bulunmak bizleri koruyacaktır. Düğün, cenaze, toplumsal ve ev ziyaretlerimizde yine semptomu olan kişilerin özellikle yaşlılara karşı daha dikkatli olmasını öneriyorum. Bunun dışında kapalı alanları daha sık havalandırarak ve kalabalık yerlerde hava sirkülasyonunu daha iyi yaparsak bu noktada güvende olacağız."

DÜĞÜNE KATILACAKLARA UYARI

Düğün sezonunun açılmasıyla oluşabilecek kalabalıkları değerlendiren Toker, "Bu bizim toplumumuzun geleneğidir. Bu güzel geleneği en iyi şekilde devam ettirmek istiyoruz. Bu noktada da düğünde tabii ki birlikte olacağız ama tokalaşma, sarılıp öpüşme ve birbirimizle ten temasını minimum seviyede tutmaya çalışırsak sevdiklerimizi daha iyi koruyabiliriz" şeklinde konuştu.

KOVİD-19 TABLOSUNDA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre; 1254 vaka tespit edildi, 4 kişi hayatını kaybetti. Toplam test sayısı 128 bin 957, iyileşen sayısı ise 1358 olarak açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...