Tgrt Haber
06 Ağustos 2022 23:57 - Güncelleme : 07 Ağustos 2022 00:42

Son dakika! Haftalık Kovid-19 tablosu açıklandı: Vefat sayısı 2 kat arttı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı 25 Temmuz-1 Ağustos tarihlerini kapsayan Kovid-19 tablosunu açıkladı. Vaka sayısında büyük artış yaşanırken, vefat sayısının da 2 kat artış göstermesi dikkat çekti. İşte Türkiye'de koronavirüs vakalarında son durum...

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA
Son dakika! Haftalık Kovid-19 tablosu açıklandı: Vefat sayısı 2 kat arttı
koronavirüs,vaka,Kovid-19

Sağlık Bakanlığınca açıklanan haftalık Kovid-19 tablosuna göre, 25 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında vaka ve vefat sayısında artış yaşandı.

VEFAT SAYISINDA 2 KAT ARTIŞ VAR

Sağlık Bakanlığı tarafından 25 Temmuz- 1 Ağustos tarihleri arasındaki Kovid- 19 tablosu yayımlandı. Yayımlanan haftalık koronavirüs tablosuna göre; 406 bin 322 kişide koronavirüs vakası tespit edilirken, 337 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Ayrıca 387 bin 653 kişinin de karantina ve tedavisi sona erdi.Tablodaki diğer verilere göre koronavirüste toplam vaka sayısı 16 milyon 295 bin 817 oldu. Toplam vefat sayısı ise 99 bin 678'e ulaştı.

Son dakika! Haftalık Kovid-19 tablosu açıklandı: Vefat sayısı 2 kat arttı

18-24 Temmuz tarihlerini kapsayan bir önceki tabloda ise; 365 bin 424 kişinin testi pozitif çıkmış, 157 kişi hayatını kaybetmişti.

5 BELİRTİYE DİKKAT

Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Özel Bingöl, korona virüsün en hızlı yayılan varyantı BA.5 vakalarının giderek arttığını belirterek mutlaka maske, hijyen ve aşı önlemlerinin alınması gerektiğini söyledi.

Virüsün mutasyona uğradıkça ortaya çıkan semptomların da değişiklik gösterdiğine dikkat çeken Dr. Buket Özel Bingöl “Omicron mutasyonunun alt varyantı olan BA.5 varyantının hızlı bulaşma özelliği ve farklı belirtileri ortaya çıktı. BA.5 koronavirüsün şimdiye kadarki en hızlı yayılan varyantı olarak biliniyor. Bu varyantın 5 temel semptomu; öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, yorgunluk, baş ve kas ağrısı” diye konuştu. Dr. Bingöl, yeni semptomlarda ilk sırada en sık görülenin “boğaz ağrısı” olduğunu ve yine bu varyantla birlikte yüksek ateş, koku ve tat kaybı gibi belirtilerin görülme sıklığının azaldığını ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber / İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...