Tgrt Haber
07 Temmuz 2022 06:07 - Güncelleme : 07 Temmuz 2022 06:13

Yeni vakaların merkezi İstanbul! 3 haftada 5 katına çıktı

Koronavirüsten tam kurtulduk derken vakalar yeniden yükselmeye başladı. Testlerin pozitif çıkma oranı büyükşehirlerde yüzde 20’leri aştı. Vaka sayısı 3 haftada 5 katına çıkarken yeni dalganın merkezi ise İstanbul oldu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Yeni vakaların merkezi İstanbul! 3 haftada 5 katına çıktı
koronavirüs,vaka,istanbul

Koronavirüs vakalarında geçtiğimiz aylarda düşüş yaşanmasının ardından maske zorunluluğu kaldırıldı. Hayat yeni yeni normale dönerken Sağlık Bakanlığı’nın kararı ile artık vakalar haftalık olarak açıklanmaya başlandı. Bu karar sonrası ilk hafta vaka sayısında düşüş devam ederken Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan güncel verilerdeki vaka sayılarında ciddi artış yaşandı. Son iki haftada vaka sayısı bir önceki haftaya göre yüzde 150, geçen hafta göre ise yüzde 115 arttı.

3 HAFTADA 5’E KATLANDI

13-19 Haziran’da vaka sayıları 10 bin 954, vefat sayısı 19 ve iyileşenlerin sayısı da 7 bin 653 olarak kaydedildi. 20-26 Haziran haftasına gelindiğinde 26 bin 635’e yükseldi. Bu hafta aralığında 17 kişi öldü, 11 bin 256kişi iyileşti. 27 Haziran-3 Temmuz’da ise 57 bin 113 kişinin testi pozitif çıktı, 25 kişi vefat etti, iyileşenlerin sayısı da 30 bin 478 oldu. Böylelikle üç haftada hasta sayısı beşe katlandı.

MERKEZİ İSTANBUL OLDU

Geçen hafta günlük tespit edilen 8 binden fazla vakanın büyük bölümü İstanbul’dan çıktı. Ankara ve çevre illerde de vaka yoğunluğu yaşanmaya başladı. Günlük vaka tablosu yayınlanmadığı için net veriler bilinmiyor ancak uzmanların yaptığı hesaplamalara göre son üç dört gündür Türkiye’deki günlük vakalar 10 binin üzerinde... Son haftayla birlikte aktif vaka sayısı 60 bine dayandı. Sağlık uzmanları, virüsün yayılma hızının artış seyrinde olduğunu ve bayramla birlikte önümüzdeki iki haftada bu oranların daha da yukarı çıkabileceğini söyledi.

YENİ DALGANIN HABERCİSİ Mİ?

Bütün bu göstergelerin yeni bir dalganın habercisi olduğuna dikkat çeken uzmanlar “Vakaların yoğunluğu grip şeklinde. Kendilerini grip sanan çoğu kişi test yaptırmıyor. Oysa hastaneye yatırdığımız kişiler var. Virüs çok hızlı bulaşıyor. Aşı olanlar ve daha önce hastalığı atlatanlar hafif geçiriyor. Bağışıklık sisteminde problem olanlar, şeker hastaları ve kanser tedavisi görenler risk altında. Ölüm sayıları da arttı” dedi.

DÜNYADA YENİDEN YAYILIYOR

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bütün dünyada da vaka sayılarında bir süredir artış gözlemleniyor. Almanya, Fransa İtalya ve İngiltere’de hasta sayısı patladı. Brezilya, Rusya ve Kuzey Amerika’da hem vaka sayıları hem de Covid-19 kaynaklı ölümlerde artış oldu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...