Tgrt Haber
03 Nisan 2022 13:46 - Güncelleme : 03 Nisan 2022 14:07

Yeni varyant alarmı! DSÖ'den kritik XE açıklaması: 10 kat daha bulaşıcı

Yeni varyantlarla varlığını devam ettirmeye çalışan Koronavirüs ile ilgili kritik bir açıklama DSÖ’den geldi. DSÖ, yeni varyant XE'nin bulaşıcılığı ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı.

DSÖ açıklamasında kesin bir bilgiye ulaşmak için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
DSÖ açıklamasında kesin bir bilgiye ulaşmak için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Delta’dan sonra Omicron varyantı ile varlığını devam ettirmeye çalışan Koronavirüs ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Dünya Sağlık Örgütü’den (DSÖ) İngiltere’de ortaya çıkan yeni varyant XE'nin bulaşıcılığı ile ilgili beklenen geldi. Açıklamaya göre XE'nin BA'1 ve BA.2 Omicron suşlarının bir mutasyonu olan bir rekombinant olduğu açıklandı. Rekombinant mutasyonlar, bir hastaya birden fazla koronavirüs varyantı bulaştığı zaman ortaya çıkıyor.

BA.2'DEN 10 KAT BULAŞICI 

İngiliz uzmanların British Medical Journal'da yayınlanan bir makalesinde, varyantların çoğaltma sırasında genetik materyallerini karıştırıp yeni bir mutasyon oluşturduğu ifade edildi. Alfa varyantı da İngiltere’de çıkmıştı. DSÖ yeni mutasyon XE'nin Omicron'un BA.2 alt varyantından yüzde 10 daha bulaşıcı olduğunu duyurdu. Açıklamada bu sonucun ilk bulgu olduğunun ve kesin bir bilgiye ulaşmak için araştırmaların sürdüğünün altı çizildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...