Tgrt Haber
15 Haziran 2022 16:49 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 17:12

Yeni varyantlar alarm veriyor! İngiltere'den uyarı geldi: Daha tehlikeli

Koronavirüs bitmiş gibi gözükse de sinsi bir şekilde varlığını devam ettiriyor. Virüs son aylarda BA.4 ve BA.5 varyantı ile dolaşımda. Konuya ilişkin İngiltere’den yeni iki varyantın 'daha tehlikeli' olduğu yönünde açıklama geldi.

Virüs, son 2 haftada yüzde 23'lük bir artış gösterdiği kaydedildi.
BA.4,BA.5,Omicron
Virüs, son 2 haftada yüzde 23'lük bir artış gösterdiği kaydedildi.

Çin'in Wuhan kentinde çıkan ve küresel bir salgın halini alan Covid-19, varlığını sinsi bir şekilde devam ettiriyor. Delta, Beta, Alfa, Omicron hatta Omicron alt varyantı olan BA.2 ile youluna devam eden Koronavirüs, son zamanlarda BA.4 ve BA.5 alt varyantları ile dolaşımda. İngiltere’den varyantların vaka seviyelerini yüksek tutabileceği uyarısı geldi. En son Ulusal İstatistik Ofisi, Haziran ayının başından bu yana İngiltere ve Kuzey İrlanda'da BA.4 ve BA.5 Omicron suşları vakalarında bir artış olduğunu açıkladı. 

Yeni bir Covid enfeksiyonu dalgasıyla karşı karşıya kalabileceklerinin altını çizen Ofis, Londra, kuzeybatı İngiltere ve güneydoğu İngiltere'de enfeksiyon seviyelerinde artış olduğuna dikkat çekti. 

YÜZDE 233’LÜK ARTIŞ 

Yeni varyantlar ile ilgili Batı ve kuzeyi Leicestershire, kuzeydoğusu Lincolnshire ve güneydoğusu Northamptonshire ile sınırlanan ilçede son 14 gün içinde vaka sayısında %233'lük artış gösterdi.  

Uzmanlar, son varyantların akciğer dokusunu enfekte etmek için değişim yaşamış olabileceği konusunda uyarıyor. Bunun varyantı daha tehlikeli hale getirebileceğini kaydeden uzmanlar, 20 Mayıs'ta Birleşik Krallık'ta endişe verici varyantlar olarak belirlendiğine dikkat çekti. 

DAHA TEHLİKELİ OLABİLİR

Leeds Üniversitesi'nden bir virolog olan Dr Stephen Griffin, “Görünüşe varyantları tehlikeli bir enfeksiyon biçimine dönüyor, bu nedenle akciğerde daha aşağılara iniyor” dedi.

 

Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...