Tgrt Haber
01 Ağustos 2022 15:27 - Güncelleme : 01 Ağustos 2022 15:45

Yeni Zelanda’dan Covid-19 kararı: Kısıtlamaları kaldırdı 

Covid-19 pandemisi kısıtlamalarını pek çok ülke gevşetirken Yeni Zelanda kısıtlamaları tamamen kaldırdığını duyurdu. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: BBC Türkçe
Yeni Zelanda’dan Covid-19 kararı: Kısıtlamaları kaldırdı 
Covid-19,Koronavirüs

Yeni Zelanda, koronavirüs pandemisinin ardından ilk defa sınırlarını tamamen açtı. Şubat’tan itibaren kademeli bir şekilde kısıtlamalarını kaldıran Yeni Zelanda’ya artık dünyanın her yerinden ziyaretçi girebilecek. Yeni Zelanda, Covid-19 yüzünden Mart 2020'de sınırlarını kapatan ilk ülkelerden biri olmuş, Avustralya ile gerçekleştirdikleri kısa süreli seyahat izni dışında yabancılara sınırlarını açmamıştı. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, dünyanın pandemiyle hala mücadele ettiği için insanları güvende tutmanın öncelik olduğunu ifade etti.

KARANTİNA UYGULAMASI OLMAYACAK

Yeni Zelanda'yı ziyaret edenlerin büyük kısmının tam aşılı olması zorunlu olacak ve ülkeye vardıktan sonra iki test yaptırmaları gerekecek. Ancak bugünden itibaren herhangi bir karantina uygulaması olmayacak. Bu kapsamda Yeni Zelanda'ya giriş yapmak için vizeye ihtiyacı olanlar ve normalde öğrenci vizesiyle ülkede yaşayanlara da kısıtlamalar kalkacak. Eğitim kurumları, sınırların açılmasıyla ülkedeki okulların ve üniversitelerin yeniden canlanmasını ve bunun ülke ekonomisine çok yararlı olmasını öngörüyor.

Devlet yayın kuruluşu RNZ’ye konuşan Yeni Zelanda Göçmenlik Ajansı’ndan Simon Sanders, ”Hemen pandemi öncesi düzeye dönmeyi beklemiyoruz. Çin’de hala birçok kısıtlama uygulanıyor dolayısıyla oradan ilk etapta çok büyük bir hareket olmayacak" diye konuştu.

"BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK"

Yeni Zelanda Turizm Bakanı Stuart Nash bu kararın yerel endüstrilere çok büyük katkı sağlayacağını söyledi. Nash, ”Yolcu gemileri genelde daha sıcak olan Ekim-Nisan ayları arasında ziyaret ediyor. Yaz sezonu da tabii ki en başarılı sezonumuz. Umudumuz bundan sonra endüstrinin çok verimli bir şekilde çalışması” dedi.

Kaynak: BBC Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...