Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 May 2014 00:12

'Moğolistan'dan Kosova'ya Türkiye' konulu defile

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında 'Moğolistan'dan Kosova'ya Türkiye' konulu defile gerçekleştirildi.

'Moğolistan'dan Kosova'ya Türkiye' konulu defile
eskişehir türk dünyası kültür başkenti, 'Moğolistan'dan Kosova'ya Türkiye', defile, Kültürel Etkinlikler haberleri, Kültürel Etkinlikler,

Bir otelde düzenlenen defilenin açılış konuşmasını Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna yaptı. Defileye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, "Amacımız, bize ait ortak değerler etrafında biraz daha kenetlenmek ama hem gelenekseli hem de çağdaşı birleştirecek çizgiler, tasarımlar, özelikle biz millet olarak çok güzel işler yaptık. Tarihte bunun örnekleri var. Kadın giyimimizde de bu çizgiyi, bu estetiği yine kadınımız el emeği göz nuruyla bu işi en güzel şekilde ispatlamıştır. Bugün bu işin uzmanları, akademisyenlerin, Gazi Üniversitesi'nin hocaları önderliğinde Türk dünyasından gelen değerli profesyoneller ve Cemil İpekçi ile birlikte çok güzel bir olaya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz" dedi. Konuşmanın ardından Türk dünyası ülkelerinde moda tasarımcılarına plaket takdim edildi. 20 ülkeden 30 tasarımcının kıyafetlerinin sergilendiği defilede, top model Şenay Akay'ın yanı sıra Miss Turkey 2012 Türkiye güzeli Açalya Samyeli Danoğlu, Miss Turkey 2013 Türkiye güzeli Rüveyda Öksüz, ünlü oyuncu ve model Elif Merve Çolak ve Leyla Köse ile Türk dünyası ülkelerinden gelen mankenler yer aldı. Mankenleri ve çeşitli ülkelere özgü kıyafetleri büyük bir ilgi ile izleyen davetliler, defileyi telefonları ve tablet bilgisayarları ile çekerek ölümsüzleştirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...