Tgrt Haber
14 Haziran 2014 20:16

Diyarbakır'da 'Altın Pars' heyecanı başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği "2. Altın Pars Uluslararası Gençlik Kısa Film Festivali" Diyarbakır'da başladı.

Diyarbakır'da 'Altın Pars' heyecanı başladı
diyarbakır, gençlik ve spor bakanlığı, 2. Altın Pars Gençlik Kısa Film Festivali, SİNEMA haberleri, SİNEMA,

Ankara, Diyarbakır ve Samsun'da 17 Haziran'a kadar sürecek festival, Bağlar Gençlik Merkezi'nde ödüllü filmlerin gösterimiyle başladı. Programa Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Uygulama Daire Başkanı Bilal Başar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut, Vali Yardımcısı Mehmet Demir ve Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban katıldı. Başar, programda yaptığı konuşmada, gençlerin sinemaya ilgisini arttırmak ve oyuncuları desteklemek için böyle güzel projelerin uygulanması gerektiğini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak geçen sene birincisini düzenledikleri festivalde, amatör yönetmenlere verilen desteğin arttırılmasının amaçlandığını belirten Başar, bu amaçla festivale yeni kategoriler ve yeni iller eklendiğini dile getirdi. Festivalde, 14-35 yaşlarında yerli ve yabancı yönetmenlerin çektiği filmlerin Diyarbakır, Ankara ve Samsun'da gösterime girdiğini ifade eden Başar, şöyle konuştu: "Festivale 234 film başvuruda bulundu. Bugün en iyi yerli, en iyi yabancı, barış temalı ve 20 yaş altı en iyi film dalında yarışmalar düzenlenmektedir. Bu kategorilerde jüri özel ödülü de verilecektir. İlerleyen yıllarda festival kapsamında daha çok kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Gençleri sanatsal anlamda desteklemek adına 20 yaş altı genç yönetmenlere destek sağlayacağımızı şimdiden belirtmek istiyoruz.'' Vali Yardımcısı Demir de sinemanın kültür işi olduğunu ve destek verilmesi gerektiğini anlattı. Diyarbakır'da böyle güzel program düzenlenmesinin çok isabetli olduğunu aktaran Demir, bundan memnuniyet duyduklarını kaydetti. Festival kapsamında 17 Haziran'a kadar Bağlar Gençlik Merkezi'nde "Buhar", "Pratika", "Birinci", "Kontrol Altında" ve "Ölü Oğullar" filmleri gösterime girecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...