Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 07:23

‘Ahmet Kaya filmi’ mahkeme kararıyla gösterimde

Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, X Yapım'a açtığı davaları kaybetti. Yönetmen Gani Rüzgar Şavata, 27 Ağustos'ta yayınlanacak İki Gözüm Ahmet filminin ardından, sıranın sanatçının Paris'teki sürgün zamanlarını konu eden İki Gözüm Sürgün adlı yapıma geleceğini söyledi.

‘Ahmet Kaya filmi’ mahkeme kararıyla gösterimde
ahmet kaya,,İki Gözüm Ahmet,,sinema,,film,

Telif tartışmalarıyla gündeme gelen sanatçı Ahmet Kaya’nın hayatının anlatıldığı “İki Gözüm Ahmet” de bu hafta yeniden gösterime giriyor. Kaya’nın eşi Gülten Kaya’nın açtığı davalara konu olup mahkeme kararıyla gösterimine izin verilen eser, ilk defa geçen sene 13 Kasım’da vizyona gelmiş ama yaşanan kapanma sebebiyle az sayıda seyirciye ulaşmıştı. Yönetmenliğini Gani Rüzgâr Şavata ve Hakan Gürtop’un birlikte üstlendiği eserde telif haklarından ötürü sanatçı sadece “Ahmet” olarak sunuluyor. Siyasi tarafı yoğun olan filmde Ahmet Kaya’nın hem 28 Şubat’taki başörtü yasaklarına karşı çıkması hem de solculuk faaliyetleri birlikte yansıtılıyor. Eserde meşhur sanatçıyı Özgür Tüzer canlandırırken Aleyna Solaker ve Serdar Orçin de rol alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...