Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 May 2020 20:08

‘HeykelKafası’ projesi kısa bir sürede nasıl büyüdü?

HeykelKafası instagram hesabı geçtiğimiz yıl içerisinde Türkiye’nin en hızlı büyüyen instagram hesabı oldu. Bu istatistiği kazanmak ise sadece 3 aylarını aldı. Sitenin kurucucu ekibinin büyük gayreti ile 3 ay gibi oldukça kısa bir sürede 1.4 milyon aboneye ulaşan HeykelKafası instagram hesabı sosyal medya kullanıcıları gönderileri en çok beğenilen hesaplar arasında yerini aldı.

‘HeykelKafası’ projesi kısa bir sürede nasıl büyüdü?
HeykelKafası,,proje,

Yaptığı paylaşımlarla takipçilerinin beğenisini ve takdirini kazanan hesabın paylaşımları birçok kullanıcının whatsapp durumlarında ve sosyal medya paylaşımlarında yerini aldı. Yaptığı paylaşımlarla dikkatlerini üzerine çeken hesap sosyal medya kullanıcılarının yanı sıra ünlülerin de dikkatini çekti. Takipçileri arasında İrem Derici, Anıl Piyanci, Özge Ulusoy, Mine Tugay gibi pek çok ünlünün yer aldığı hesap her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Ekip çalışmasının bir ürünü olan hesap, paylaşılacak sözlerin bulunması, sözlere uygun resimlerin seçilmesi, hesabın geleceğine dair plan ve projelerin düşünülmesi gibi birbirinden ayrı detaylardan oluşmaktadır. Böyle bir ekibi başarılı bir şekilde yönetmek ise işin en zor kısmıdır. Bu kısım da Mehmet Veysel Akdemir sayesinde kolayca çözülüyor.

Sayfanın bu kadar kısa sürede bu kadar fazla kişi tarafından takip edilmesinin ve gönderilerinin bu kadar fazla beğenilmesinin sayfanın ve gönderilen melankolik olup olmadığına dair sorulara “herkesin içinde en az bir kez yaşadığı yılgınlık, pişmanlık, içerlemişlik ve ilişkiler arası yıpranma duygularına hitap ediyor. Bu anlamda gönderilerde melankoli olması kaçınılmaz.” İfadeleriyle cevap veren ekip her kesimden insanın HeykelKafası'nda kendisinden bir şeyler bulacağı ve bulduğu için sayfanın bu kadar kısa sürede büyüdüğünü dile getirdi.

Ekip aynı zamanda HeykelKafası isminin geçmiş yıllardan günümüze kadar pek çok tarihi yer ve olaylarda heykellerin öneminin büyük olması ve geçmişten günümüze kadar kendi kültürümüze dair birçok heykele sahip olduğumuz için ve aynı zamanda bu zengin kültürümüze bir atıf olsun ve günlük hayatımızda karşılaştığımız heykellere ve sanatsal eserlere olan bakışımızda bir farkındalık oluşturmak için seçildiğini dile getirdi.  @heykelkafasi hesabı son yılların en hızlı büyüyen sosyal medya hesaplarından biri oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...