Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ekim 2016 02:22

16. Beyrut Uluslararası Film Festivali başladı

Lübnan'da Beyrut Uluslararası Film Festivali kapılarını 16'ncı kez sinemaseverlere açtı.

16. Beyrut Uluslararası Film Festivali başladı
lübnan, film, festival,

Lübnan'da Beyrut Uluslararası Film Festivali kapılarını 16'ncı kez sinemaseverlere açtı.

Başkent Beyrut'ta Lübnan Kültür Bakanlığı ile Turizm Bakanlığının da desteklediği 31'i kısa olmak üzere 76 filmin yer aldığı festival başladı.

Festivalin ilk gününde Amerikalı yönetmen Tate Taylor'un "The Girls On the Train" isimli 8 dakikalık kısa filmi sanat çevreleri, film eleştirmenleri ve izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Eserler, en iyi müzik, en iyi belgesel, en iyi belgesel yönetmeni, jüri özel ödülü, en iyi kısa film gibi kategorilerdeki ödüller için jüri değerlendirme yapacak. Jüride Lübnanlı yönetmen ve oyuncu Carlos Şahin, Lübnanlı iletişimci Nada Domani, gazeteci ve eleştirmen Pierre Ebi Saab bulunuyor.

Gösterilecek filmler arasında Türk asıllı yönetmen Meral Uslu'nun yönetmenliğini Maria Mok ile paylaştığı "Mission in Beirut", yönetmen Yakup Tekintangaç'ın İstanbul'a göç eden mülteci bir ailenin çocuğunun hayatını anlattığı 16 dakikalık kısa filmi "Azad", yönetmen Gündüz Sevdi'nin "Sıradaki" isimli kısa filmi ve yönetmen Kerem Tekoğlu'nun kısa filmi "Hungry" de bulunuyor.

Festivaldeki filmlerin kısa film, belgesel ve uzun metrajlı film kategorilerinde olduğunu ve dünya genelindeki önemli festivallerde de gösterildiğini belirten Festival sorumlusu Naufal, filmlerin Ortadoğu ve dünya genelindeki savaş ve mülteci, çocuk ve organ ticareti ile kadına karşı şiddet gibi insani konuları işlediğini belirtti.

16. Beyrut Uluslararası Film Festivali, 13 Ekim'de Andrew Rossi'nin "The First Monday In May" filminin gösterimiyle sona erecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...