Tgrt Haber
10 Şubat 2018 17:54

2. Abdülhamid Han Türbesi ziyarete açıldı

Restore edilen II. Abdülhamid Han, Sultan II. Mahmud ve Sultan Abdülaziz ile 19 hanedanın medfun olduğu Sultanahmet’teki türbe, ziyarete açıldı.

2. Abdülhamid Han Türbesi ziyarete açıldı
2.abdülhamid han kimdir,,2. abdülhamid han türbesi,,abdülhamid han kimdir,,adbülhamid han türbesi,

Restore edilen II. Abdülhamid Han, Sultan II. Mahmud ve Sultan Abdülaziz ile 19 hanedanın medfun olduğu Sultanahmet’teki türbe, ziyarete açıldı. Açılışa kazanan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, türbede yatan Osmanlı sultanlarının devletin en önemli dönemlerinden birine şahitlik ettiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

AYAĞA KALDIRIYORUZ

"Türbe, Türkiye’nin geçmiş dönemlerinin hikayesine benzer haldeydi. Maalesef birçok tarihi eser ihmal edilmişti. Son yıllarda biz gerek Türkiye’de gerek yurt dışında Mısır’dan Sudan’a, Afrika’dan Arakan’a kadar Osmanlı’nın izlerini takip ediyoruz. Köklerimiz üzerinden yeniden ayağa kalkıyoruz" İkinci Abdülhamid’in dünyaya gücüyle, zekasıyla ve milli duruşuyla korku saldığını ifade eden Bakan Kurtulmuş şunları kaydetti: "Sultan Abdülhamid Osmanlı’yı ağır şartlar içerisinde dünyada etkili bir yönetim sergilemiştir. Maalesef yıllarca tarih Osmanlı'yı yıkmaya çalışanlar tarafından yönetilmiş ve Abdülhamid Kızıl Sultan olarak gençlerimize aktarılmıştır. Halbuki Selçuklu ve Osmanlı neyse Türkiye Cumhuriyeti’de odur. Umarım kıyamet gününe kadar bu köklü tarihimiz devam eder" Açılışta konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin de "Tarihimizin en önemli şahsiyetlerinin kabrinin bulunduğu bu türbeyi gelecek nesile kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. İnşallah kaybolmaya yüz tutmuş eserleri yeniden milletimizle buluşturacağız" şeklinde konuştu.

2. Abdülhamid Han Türbesi ziyarete açıldı

YAPILAN ÇALIŞMALAR

Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları kapsamında 3 milyon lira harcandı. Çalışmalar sırasında türbenin duvar ve zeminindeki yüzeyler temizlenerek, orijinal katmanlar ortaya çıkarıldı, türbeyi çevreleyen tüm duvarlarda sağlamlaştırma yapıldı. İmparator 3. Napolyon’un hediyesi 2 saat, bir aylık bakımın ardından çalışır hale getirildi, saat altın varakla kaplandı. Kraliçe I. Victoria’nın hediyesi avize, onarıldı. Kurşun kaplamalar yenilendi. Özgün tuğla döşemesi ortaya çıkarıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...