Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ağustos 2017 15:51

3 yaşında ebru ile tanıştı, 9 yaşında sergi açtı

Bodrum'da 3 yaşında ebru sanatıyla tanışan Neslişah Cesur'un 9 yaşında açtığı ilk kişisel sergisi sanatseverlerden tam not aldı.

3 yaşında ebru ile tanıştı, 9 yaşında sergi açtı
ebru sanatı,,Neslişah Cesur,,sergi,

Bodrum’da henüz 4. sınıf öğrencisi Neslişah Cesur hem eserleri ile hem de ebru performansı ile takdir topladı. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan Neslişah’ın annesi Gülşah İkbal Cesur yaklaşık 20 yıldır ebru, hat, tezhip ve minyatür çalışmaları yapıyor. Annesinden gördüğü ebru sanatına 3 yaşında hayranlık duymaya başlayan Neslişah 9 yaşına kadar yaptığı eserlerden sanatseverlerle buluşturdu. 3 yaşından beri annesinin uğraştığı ebru sanatına ilgi duyan ve onunla birlikte çalışan küçük sanatçı zaman içinde annesinin de desteği ile kendisini geliştirdi. Annesi ile beraber sergi açan minik sanatçı vatandaşların ilgi odağı oldu. Açılışa gelen Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’a eserlerini anlatan minik ebru sanatçısı Neslişah’ın heyecanı ise gözlerinden okundu. Ebru gösterisi de yapan Neslişah’ın minik elleri ile yaptığı çalışmalar sergiye gelenler tarafından pür dikkat izlendi.
Sanatçı anne ve kızın geçtiğimiz yıl Yalova’da düzenlenen Dünya Ebru Günü etkinliğinde Guinness Rekorlar Kitabına giren en büyük akkase ebru çalışması da sergide yerini aldı.
Minik yetenek Neslişah Cesur ebru yapmayı çok sevdiğini söyleyerek, “Ebru sanatında da uğraşmak özel bir şey. Onunla uğraşmanız için çalışanız lazım. Ben 3 yaşından beri yapıyorum bu da benim ilk sergim. Annemle beraber ilk defa benim de bir sergim oldu. Yaşıtlarıma, resme, müziğe ve sporlara güzelce ilgi duymalarını isterim. Sağlıkları açısından spor çok iyi müzik de onların iç duygusunu değiştirecek daha güzel yapacak ve resim de becerilerini geliştirecektir” dedi.

Anne sanatçı Gülşah İkbal Cesur ise şöyle konuştu:

Ben çalışmalarımı yaparken kızım da 3 yaşından itibaren o da benim çalışmalarımı izleyerek kendi çalışmalar yapmaya başladı. O da 3 yaşından beri çeşitli böyle workshop'larda, gittiğimiz fuarlarda kendi ebru çalışmalarını icra etti. Bu sene de ve geçtiğimiz senelerde katılmış olduğu bazı resim yarışmalarında birincilikleri olunca ortak bir sergi açma kararı aldık. Benim yapmış olduğu çalışmalar ve kızım yapmış olduğu ebru-resim çalışmalarının hepsinin bir arada olduğu, yaklaşık 150 eserin bulunduğu sergimizi açtık” 
Anne kızın açtığı “Nesilden Nesile Sanat” isimli sergide çoğunluğu ebru sanatı olan 150 eser sergileniyor. Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde açılan sergi 26 Ağustos’a kadar gezilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...