Tgrt Haber
01 Temmuz 2021 12:18

Tarihçileri heyecanlandıran keşif! Bin yıllık iskelet bulundu

Adıyaman’da Perre Antik Kent'te bulunan roma çeşmesi etrafındaki evler yıkıldı. Kazı çalışmalarında bin yıllık iskelet ve yanında da bir çanak bulundu.

Tarihçileri heyecanlandıran keşif! Bin yıllık iskelet bulundu
adıyaman,,mezar,,iskelet,,arkeoloji,,kazı,,Perre Antik Kent,

Adıyaman’ın Perre Antik Kent’te bulunan Roma çeşmesi etrafındaki evlerin yıkılmasıyla başlanan kazı çalışmalarında bin yıllık iskelet bulundu. Bin yıllık iskeletin yanında ise çanak bulundu.

Adıyaman Perre Antik Kent’te bulunan Roma çeşmesi etrafındaki evler geçtiğimiz yıl kamulaştırma yapılarak yıkılmıştı. Evler yıkıldıktan sonra kazılar için daha geniş bir alan açıldı. Perre Antik Kent'inde yapılan kazılar bölgedeki yerleşik hayata dair yeni bir ipucu verdi.

Tarihçileri heyecanlandıran keşif! Bin yıllık iskelet bulundu

BİN YILLIK İSKELET BULUNDU

Kommagene Uygarlığının 5 büyük kentinden biri olan Perre Antik Kenti’nde sürdürülen kazılarda arkelologlar bir mezarla karşılaştı. Roma çeşmesi yanındaki mezarda bin yıllık bir iskelet bulundu.

Açılan mezarda bin yıl öncesine ait olan ve sırt üstü konulan bir erkek iskeleti bulundu. Mezarda yapılan incelemelerde iskeletin hemen yan kısmına konulmuş bir adet çanağa da rastlandı. İskeletin yerleşim alanında bulunan ilk iskelet olduğu öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...