Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Aralık 2017 22:26

'Ahmet Yesevi'nin ismi daha çok insan tarafından duyuldu'

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yıldız, "UNESCO Ahmet Yesevi Yılı"na ilişkin, "Resmi ve özel birçok kuruluş etkinlikler düzenledi. Bu uğraşlar neticesinde, Hoca Ahmet Yesevi'nin ismi, daha çok insan tarafından duyuldu" dedi.

'Ahmet Yesevi'nin ismi daha çok insan tarafından duyuldu'
ahmet yesevi,,isim,

Prof. Dr. Musa Yıldız, "UNESCO Ahmet Yesevi Yılı"nın Türkiye'de bereketli geçtiğini belirterek, "Resmi ve özel birçok kuruluş, bu kapsamda etkinlikler düzenledi. Bu uğraşlar neticesinde Hoca Ahmet Yesevi'nin ismi, daha çok insan tarafından duyuldu." dedi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yıldız, "UNESCO Ahmet Yesevi Yılı" faaliyetlerini değerlendirdi.

Yıldız, Üsküdar'daki "H Yayınları Kitap&Kahve"de düzenlenen söyleşide, Ahmet Yesevi'nin Türk-İslam medeniyeti açısından en önemli şahsiyetlerden biri olduğunu söyledi.

Ahmed Yesevi'nin Türklere İslamiyeti ilk öğreten kişi olduğunu aktaran Yıldız, "Ahmet Yesevi, ilk büyük mutasavvıfımızdır. Çünkü bize kendi dilimizle, bizim anlayabileceğimiz şekilde hitap etmiştir. Onun söylediği hikmetler, asırlardır yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Divan-ı Hikmet kitabını herkesin okuması gerekiyor.” değerlendirmesini yaptı.

Birçok dilde Ahmet Yesevi kitabı
Prof. Dr. Yıldız, Hoca Ahmet Yesevi ile ilgili yapılan etkinliklerin UNESCO etkinlikleriyle sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayarak, "UNESCO Ahmet Yesevi Yılı ülkemizde bereketli geçti, resmi ve özel birçok kuruluş, bu kapsamda etkinlikler düzenledi. H Yayınları da Ahmet Yesevi'yle alakalı çok ciddi yayınlar yaptı. Bu uğraşlar neticesinde Hoca Ahmet Yesevi'nin ismi daha çok insan tarafından duyuldu." diye konuştu.

Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin de farklı alanlarda faaliyet gösterdiğine işaret eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Hoca Ahmet Yesevi'nin yazmış olduğu bütün eserleri yayımladık ve ücretsiz olarak insanlara sunduk. Divan-ı Hikmet'ten yapılan seçmeleri İngilizce, Rusça, Arapça ve Kazakça'ya çevirtip yayımladık. Bu kapsamdaki tercüme faaliyetleri devam ediyor. Divan-ı Hikmet'i aynı zamanda görme ve işitme engelli kardeşlerimiz için hazırladık. Bununla beraber Yesevi hazretleriyle alakalı hem araştırma hem de kurmaca ve çocuk kitabı tarzında kitaplar yayınladık. Hoca Ahmet Yesevi'yle alakalı beste yarışması, resim sergisi ve sempozyum düzenledik. Yesevi'yle alakalı kitaplardan oluşan bir 'Ahmet Yesevi Kitaplığı' oluşturduk ve bu kitaplığı okullara dağıttık. Ankara'da ayda bir Divan-ı Hikmet sohbetleri başlattık. Başta Türkiye ve Kazakistan olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde birçok sosyal sorumluluk projesini üstlenip Ahmet Yesevi'den herkesin istifade etmesi için gayret ediyoruz." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...