Tgrt Haber
02 Eylül 2015 04:21

Almanya’da 100 yıllık cami bulundu

Cami, I. Dünya Savaşı çıktıktan bir yıl sonra, Alman İmparatoru tarafından savaşta ele geçirilen Müslüman esirler için armağan olarak yaptırıldı.

Almanya’da 100 yıllık cami bulundu
almanya, cami,

Arkeologlar, Almanya’nın Brandenburg Eyaleti sınırlarındaki Wünsdorf’ta, ülkede yapılan ilk cami olan ahşap caminin kalıntılarını buldu. Kazılarda, günümüzden 100 yıl önce, 15 Temmuz 1915’te açılan ve bir süre sonra yıkılan caminin belirli kısımları gün ışığına çıkarıldı. Ortaya çıkanlar arasında kubbe ve caminin renkli camlarının parçaları yer alıyor.

Berlin Özgür Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, bir arkeolog ekibinin başkent Berlin’e 60 kilometre mesafedeki Wünsdorf’ta yaptığı kazılarda 100 yıl önce açılışı yapılan caminin tam olarak inşa edildiği yerin tespit edildiği belirtildi. Açıklamaya göre cami, I. Dünya Savaşı çıktıktan bir yıl sonra, Alman İmparatoru tarafından savaşta ele geçirilen Müslüman esirler için armağan olarak yaptırıldı. Savaş sırasında ise Müslümanlara yönelik propaganda aracı olarak kullanıldı. Savaş bitince de anlamını yitirdiği düşünüldü ve 1920’lerin sonunda yıkıldı. Cami yıkıldıktan sonra üzerine kurulduğu alan birçok kez değişime uğradı. Caminin bulunduğu alana önce Nasyonal Sosyalistlerin, ardından Sovyetler Birliği Ordusu’nun askeri tesisleri inşa edildi. Kazılar başlamadan önce ise kalıntıların bulunduğu yer park alanı olarak kullanılıyordu. Eyalet yönetimi, bu alana sığınmacılara geçici barınma imkânı sağlayacak konteynerler yerleştirmeyi planlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...