Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Şubat 2015 14:20

'Altın Ayı' ödülü için yarış başlıyor

Almanya'nın ev sahipliği yaptığı 65. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde 'Altın Ayı' ödülü için yarış yarın başlıyor.

'Altın Ayı' ödülü için yarış başlıyor
film festivali, berlin, almanya,

Başkent Berlin'de 5-15 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 65. Berlinale, bu yıl Isabel Coixet'nin yönettiği ve Juliette Binoche'un başrolünü oynadığı "Nobody Wants the Night" filminin gösterimiyle açılacak. 
Palast’da TSİ 20.45’te başlayacak gala öncesinde "Altın Ayı" ve "Gümüş Ayı" ödüllerini kazanan isimleri belirleyecek uluslararası jüri üyeleri ve açılış filminin yönetmeniyle oyuncularının yanı sıra çok sayıda ünlü isim de kırmızı halıda yürüyecek.
Toplam 72 ülkeden 441 filmin gösterileceği festivalde 19 film "Altın Ayı" ve "Gümüş Ayı" ödülleri için yarışacak.
Berlinale’de büyük ödüller için yarışacak filmler şöyle:
Werner Herzog'un Almanya ve ABD yapımı "Queen of the Desert", Almanya’dan Sebastian Schipper’in "Victoria", Andreas Dresen'in "Als wir traeumten", ABD'den Terrence Malick'in "Knight of Cups", İspanya'dan Isabel Coixet'nin "Nobody Wants the Night", İngiltere'den Peter Greenaway'in "Eisenstein in Guanajuato", Andrew Haigh'in "45 Years", İran'dan Cafer Panahi'nin "Taksi", Fransa'dan Benoit Jocquot'un "Journal d'une femme de chambre", Guatemala'dan Jayro Bustamante "Ixcanul Volcano", Rusya’dan Aleksei German'ın "Under Electric Clouds", Polonya'dan Malgorzata Szumowska’nın "Body", Vietnam’dan Di Phan Dang’ın "Cha va con va", Çin’den Wen Jiang’in "Yi bu zhi yao", Romanya’dan Radu Jude’nin "Aferim!", Şili’den Patricio Guzman’ın "Der Perlmuttknopf", Pablo Larrain’in "The Club", Japonya’dan Sabu’nun "Chasuk’s Journey" ve İtalya’dan Laura Bispuri’nin "Sworn Virgin".
Türk yönetmen Emine Emel Balcı’nın "Nefesim Kesilene Kadar" filmi, festivalin "Forum" bölümünde izleyicilerle buluşacak. Faruk Hacıhafızoğlu’nun "Kar Korsanları" "Generation Kplus" bölümünde, Derya Durmaz’ın "Gri Bölge" filmi de "Generation 14plus" bölümünde gösterilecek.  
Berlinale’de dünya prömiyeri yapılacak "Nefesim Kesilen Kadar", aynı zamanda "En İyi İlk Film Ödülü" için de yarışacak. Festivalde ilk gösterimi yapılacak "Kar Korsanları" ise "Generation Kplus" bölümünde "Kristal Ayı" için mücadele edecek.
Çok sayıda ünlü oyuncunun katılması beklenen festivalde ödüller, 14 Şubat cumartesi akşamı düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...