Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ocak 2014 10:03

'Anadolu Ateşi' Çinlileri büyüledi

Anadolu Ateşi, Çin turnesinin son ayağı olan Şanghay kentinde yaptığı gösteri ile Çinlileri büyüledi.

'Anadolu Ateşi' Çinlileri büyüledi
anadolu ateşi, Anadolu Ateşi Çinlileri büyüledi, anadolu ateşi rüzgarı,

Anadolu Ateşi, Çin turnesinin son ayağı olan Şanghay kentinde yaptığı gösteri ile Çinlileri büyüledi. "Şanghay Büyük Sahnesi"nde binlerce Çinli sanatseverin izlediği gösteri, büyük ilgi ile karşılandı. Gösterinin ardından dakikalarca ayakta alkışlanan grup, seyirciler tarafından geri çağrıldı. Grubun baş dansçılarından Sinem Güven, AA'ya yaptığı açıklamada, Çin'e sekizinci kez geldiklerini hatırlatarak, ilginin her seferinde arttığını ve bu durumun, gelecekteki çalışmaları için büyük motivasyon kaynağı olduğunu söyledi. Anadolu Ateşi, Çin turnesi kapsamında 20 Aralık'tan bu yana Pekin, Lancou, Guangcou, Şıncın gibi kentlerin de aralarında bulunduğu 12 şehirde 17 gösteri sahneledi. Turne çerçevesinde başkent Pekin'deki Çin parlamentosu ve devlet sarayı olarak da bilinen Büyük Halk Salonu'nda sahne alan dans grubu, Çin'e senelerdir turneler düzenliyor.
Grubun genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan'ın "Doğu'nun Kapıları" adlı yeni projesinde, tarihi İpek Yolu temalı gösteri tertip edilecek. Koreografisini Oğuzhan Özel'in yaptığı ve 3 yıldır üzerinde çalışılan yeni proje çerçevesinde Çin'den başlayıp Anadolu ve Akdeniz üzerinden Avrupa'ya kadar uzanan bir serüvenin hikayesi, yakın zamanda sahnelenecek. Bu projede Çinli dansçılarla da işbirliği yapılması planlanıyor. Anadolu Ateşi, geçen yıl ülkenin geleneksel yeni yılında ulusal kanal CCTV'deki gala programında sahne almıştı. Çin'in bahar bayramı gecesi yayımlanan program, 800 milyon kişiyle en çok izlenen program olmuş, Anadolu Ateşi ülke genelinde büyük şöhrete kavuşmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...