Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Eylül 2020 09:43

Antika eserleri almak için yurt dışından geldiler

Bursa’da halka açık olarak yapılan mezada vatandaşlar büyük rağbet gösteriyor. Birbirinden ilginç antika ürünleri almak için yurt dışından ve yurt içinden gelen vatandaşlar adeta bir birleri ile yarıştı.

Antika eserleri almak için yurt dışından geldiler
antika,

Bursa’da Uludağ yolu üzerinde yapılan mezatta antika ve nostaljik eşya tutkunları bir araya geldi. Fiyatların 1 bin TL’den başlayıp 500 milyon TL'ye kadar çıktığı mezatta, eski ürünlerin haricinde yakın tarihli hediyelik tabloların da satışı yapılıyor. Bir çok antika ve nostaljik eşyaların satıldığı mezatlarda ürünler açık arttırma usulüyle yeni sahiplerini buluyor. Eski eşyalara sıklıkla rastlanan mezat antika meraklılarını adeta geçmişe götürüyor. Ürünlerin işlevinden çok göze hoş gelmesinin ön planda olduğunu söyleyen antika severler ve nostalji meraklıları, açık arttırma usulü ile yapılan satışların maddî bakımdan kendileri için bir fırsat olduğunu belirttiler.

Mezat yetkilisi, ”Uludağ yolunda Müzayede Kafe'yi oluşturduk. Bu kafedede antikalar sergileniyordu, fakat koleksiyonerler müzayede yapmamızı istediler. Bir önceki müzayedeyi gerçekleştirdik. Türkiye ve diğer ülkelerde gelen vatandaşlar ürünlerin kaliteli olduğunu, müzayedenin çok güzel geçtiğini dile getirdiler. İkincisini istediler, biz de ikincisini gerçekleştirdik. Bugünkü müzayedemizde birbirinden kıymetli antikalarımız sergilendi. Bunlardan birisi Hoca Ali Rıza tablosu. Fransa’dan, Almanya’dan, İstanbul’dan, Ankara ve Konya’dan gelen vatandaşlara müzayedemizi gerçekleştirdik. Bazı ürünler alt limitsiz açılırken, müzayede olduğu için alt limit olarak belirlenen rakam bin TL'dir. Bin TL altında genelde açılmıyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...