Tgrt Haber
26 Temmuz 2021 22:00

Arslantepe Höyüğü UNESCO Dünya Miras Listesi'nde

Malatya'da 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip, bulunan kalıntılarla tarih kitaplarının değiştiren Arslantepe Höyüğü, kalıcı olarak UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alındı.

Arslantepe Höyüğü UNESCO Dünya Miras Listesi'nde
Malatya,Arslantepe Höyüğü,UNESCO

Duvarlarına renkli figürler işlenmiş kerpiçten sarayı, 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip tapınağı, ilk kılıç ve mızraklarıyla tarih kitaplarını değiştiren ve 2014 yılında Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Battalgazi ilçesindeki Arslantepe Höyüğü, Çin’in ev sahipliğinde UNESCO Dünya Miras Komitesinin online toplantısında kalıcı listeye alındı.

Arslantepe Höyüğü UNESCO Dünya Miras Listesi'nde

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN TEBRİK 

Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesi, Malatya protokolü tarafından mutlulukla karşılandı. İl protokolü, Arslantepe Höyüğü’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. İl protokolüyle telefonda görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmasında emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, mutluluklarını dile getirdiler.

Arslantepe Höyüğü UNESCO Dünya Miras Listesi'nde

"MALATYA'DA BAYRAM HAVASI YAŞATTI"

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bugün Malatya ve Battalgazi olarak ayrı bir sevinci yaşıyoruz. Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO Kalıcı Miras Listesi'ne kaydı Malatya’da bayram havası yaşattı” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Arslantepe’nin bu günkü toplantıyla UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmasının Malatya'mıza, ülkemize ve dünya insanlığına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...