Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ağustos 2016 17:50

Binlerce kişiyi resmetti, eşinin bir kere bile resmini çizmedi

Eskişehir’de yaşayan Münir Yeşil isimli ressam, 15 yıl boyunca 20 binden fazla kişinin resmini yapmasına rağmen eşinin portresini bir kere bile kağıda dökmedi.

Binlerce kişiyi resmetti, eşinin bir kere bile resmini çizmedi
RESİM

Eskişehir’de yaşayan Münir Yeşil isimli ressam, 15 yıl boyunca 20 binden fazla kişinin resmini yapmasına rağmen eşinin portresini bir kere bile kağıda dökmedi.

Özellikle gençlerin rağbet gösterdiği Ressam Münir Yeşil, özel günler için binlerce kişinin istediği karikatür ve portre siparişlerini yaptı. Resim çizmeye Haller Gençlik Merkezi’nde devam eden Eskişehirli ressam, eşi Arzu Yeşil’in ise bir kere bile resmini çizmedi. Eşinin resmini güzel yapamayacağı için çizmediğini anlatan Münir Yeşil, "İşin açıkçası çok fırsat olmadı, çok istediğimiz gibi bir fotoğraf da olmadı. Eşim ara sıra sorar, ’Benim resmimi ne zaman yapacaksın?’ Hele ki güzel kadınların resmi olduğu zaman. O da biliyor kendinin çok güzel bir kadın olduğunu, yapılmasını da ister tabi. Biraz daha öğreneyim bu işi, kendisine de bunu söyledim. Çünkü resim çizmek ne kadar süre geçerse, o kadar daha iyileşiyor. ’Az daha sabret, ya senin kadar güzel olmazsa’ diyerek beklettim. Ben 100 yaşıma kadar yaşayacağımı düşünüyorum. Bir ara yaparım. Onda da bu güzelliğin kaybolmayacağını düşünmüyorum. Sıkıntı değil yani" dedi.

"İnşallah önümüzdeki günlerde yapacak diye umut ediyorum"

Arzu Yeşil ise, eşinin halen resmini yapmasını beklediğini ifade etti. Yapılan resmin manevi olarak kendisi için çok değerli olacağını aktaran Arzu Yeşil, "Eşim yapacağı resmin çok güzel olamayacağını düşünüyor. Benim etkilenmeyeceğimi düşünüyor. Bana kalırsa, ücret ödemeyeceğim için yapmadığını düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde yapacak diye umut ediyorum. ’Senin kadar güzel olmayacak, biraz daha çalışayım ve ilerleteyim, o zaman daha güzel bir resim olacak’ diyor. Yaşlandım ve halen resmimi yapmasını bekliyorum. Kandırıldığımı düşünüyorum. Resmim yapılırsa manevi değeri benim için yok yüksek olacak. O yüzden herhalde ömrüm boyunca değer verdiğim en iyi resim olacak ve gözüm gibi saklayacağımı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...