Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Temmuz 2014 19:10

Britanyalı yazar Göbeklitepe'yi araştırıyor

Dünyanın ilk mabedi olarak bilinen Göbeklitepe’de ve Karahan Tepe’yi araştırmak üzere Britanyalı yazar Graham Hancock, Şanlıurfa’ya geldi.

Britanyalı yazar Göbeklitepe'yi araştırıyor
şanlıurfa, göbeklitepe, britanya, Karahan Tepe, Graham Hancock, Arkeoloji haberleri, Arkeoloji,

Dünya genelindeki tarihi eserlerle ilgili kitap hazırlığı yapan Britanyalı yazar Hancock, kitabı için Türkiye’ye geldi. Kitabında yer vereceği Göbeklitepe ile ilgili araştırma yapmak amacıyla Şanlıurfa’ya gelen ünlü yazar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’i ziyaret etti. Göbeklitepe’nin Mısır piramitlerinden daha önemli olduğunu belirten Hancock, “Göbeklitepe dünyanın mirası olması nedeniyle bir an önce kazı ve arkeoloji çalışmalarının bitirilip, insanlıkla buluşturulması gerekir.

Göbeklitepe, bilinen dünya tarihini değiştirmesi nedeniyle Mısır piramitlerinden daha önemli. Bu nedenle 2015’in sonunda yayınlanacak olan kitabımda Göbeklitepe önemli bir yer tutacak. Göbeklitepe’nin tanıtımına katkıda bulunmak istiyorum. Okuyucularıma Göbeklitepe ve Şanlıurfa hakkında bilgi veriyorum. Okuyucularım şimdiden Şanlıurfa ve Göbeklitepe’yi çok fazla merak ediyor” dedi.

Güvenç ise, Şanlıurfa ve Göbeklitepe’nin tanıtımına katkı sağlayacak olan Hancock’un Şanlıurfa’da bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yazar Hancock, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yetkilileri eşliğinde 7 gün süresince Karahantepe, Göbeklitepe ve Şanlıurfa’nın diğer tarihi yerlerini ziyaret edeceğini ve araştırmalarını sürdürecek.

Ünlü yazar Graham Hancock, sırasıyla 2004’te “Talisman: Sacred Cities, Secret Faith”; 2005’te “Supernatural: Meetings with The Ancient Teachers of Mankind” kitaplarını yayınlayarak eski medeniyetlerin kökleri ve gizemleri üzerine değerli bulgular ve araştırmalara imza atmış, daha sonra yayınladığı “Keeper of Genesis” ve “Heaven's Mirror” gibi kitapları da satış listelerinde ilk sıralara çıkmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...