Tgrt Haber
26 Ocak 2014 22:37

Bursa'da Kazak senfoni orkestrası ile konser

Kazakistan Karagandı Senfoni Orkestrası, Bursa'da 'Türk Dünyası Çağdaş Klasik Şaheserleri' konseri verdi.

Bursa'da Kazak senfoni orkestrası ile konser
Kazakistan Karagandi Senfoni Orkestrası, kazak, senfoni, kazakistan, karaganlı, senfoni, orkestra, bursa, türk dünyası, kalsik şaheserler, konser

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının organizasyonunda Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda gerçekleştirilen konserde, orkestra sevilen klasik Türk müzik eserlerini çaldı. Orkestranın şefliğini Petr Gribanov yaptı. Solist olarak Azerbaycan, Kazakistan ve Türkiye'den Nigar Cabiyeva, Selva Erdener, Demet Gürhan, sahne aldı. Solistler orkestra eşliğinde "Bayram Üvertürü", "Kız Dansı", "Sen Sen Sen", "Aman Avcı" ve "Köçekçe" gibi eserleri seslendirdi. Yaklaşık 2 saat süren konsere katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de salonu dolduran sanatseverlerle Türkçe şarkılara eşlik etti. Orkestra Ordu, Samsun, Trabzon, Ankara ve Eskişehir'in ardından son konserini Bursa'da vererek Türkiye turnesini tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...