Tgrt Haber
19 May 2022 09:52 - Güncelleme : 19 May 2022 09:57

Cannes Film Festivali’nde Zelenskiy rüzgarı: Dünyanın yeni Chapline ihtiyacı var

Koronavirüs pandemisi nedeniyle 2 yıldır ertelenen Cannes Film Festivali 75’inci kez kapılarını açtı. Bu yılki açılış törenine sürpriz bir şekilde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy katıldı. Video konferans yöntemi ile bağlanan Zelenskiy, “sinema ve savaş arasındaki bağ” konulu bir konuşma yaparken Charlie Chaplin’in ‘The Great Dictator’ filmine atıfta bulundu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Cannes Film Festivali’nde Zelenskiy rüzgarı: Dünyanın yeni Chapline ihtiyacı var
Cannes Film Festivali,zelenskiy

75’incisi düzenlenen Cannes Film Festivali başladı. 2020'de pandemi nedeniyle iptal edilen, geçen yıl tüm hızıyla dönen festivalin açılışında yıldızlarla dolu bir kırmızı halı geçidi yapıldı.

ZELENSKİY DAMGA VURDU

Bu yılki Cannes törenine Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy video aracılığıyla hitap etmesi damga vurdu.  Festivalin açılış töreni sırasında, Ukrayna'nın savaş zamanı liderine dönüşen komedyen, artık imzası olan askeri yeşil tişörtüyle ekranda belirdi ve Fransa'nın Cannes şehrinde toplanan kalabalık tarafından ayakta alkışlandı.

“BÜYÜK DİKTADÖR” FİLMİNE ALINTI YAPTI

Konuşmasında Chaplin'in "Büyük Diktatör"ünden alıntı yapan Zelenski, “İnsanların nefreti geçecek, diktatörler ölecek ve halktan aldıkları güç tekrar halka dönecek. Ve insanlar öldüğü sürece özgürlük asla yok olmayacak" dedi.

ÖDÜL TÖRENİ 28 MAYIS’TA

Titane' ve 'Fire' filmlerinin yıldızı Vincent Lindon'ın jüri başkanı olduğu Cannes jürisinde Rebecca Hall, Deepika Padukone, Noomi Rapace, Asghar Farhadi, Ladj Ly, Jeff Nichols ve Joachim Trier yer alıyor. Festival 28 Mayıs'ta düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...