Tgrt Haber
30 Ocak 2014 09:23

Carnegie Hall'da ilk Türk kadın orkestra şefi

Müzik hayatına Fransa'da devam eden Sera Tokay, orkestrasıyla New York'taki dünyaca ünlü Carnegie Hall'da konser veren ilk Türk kadın orkestra şefi oldu.

Carnegie Hall'da ilk Türk kadın orkestra şefi
fransa, paris, türk kadın, orkestra şefi, konser, sera tokay,

Tokay, Fransa'nın başkenti Paris'te ''Lutece Philharmonia'' adıyla 2011 yılında kurduğu yaylı çalgılar beşlisi ile bakır ve tahta üflemeli enstrümanlar dizisinden oluşan oda orkestrası ile ünlü konser salonu Carnegie Hall'da konser verdi. Merkezi Washington'da bulunan Türk Kültür Vakfı ile New York'taki Amerika Türk Kadınlar Birliği'nin katkılarıyla düzenlenen konserin ardından AA muhabirine açıklama yapan Sera Tokay, orkestranın, müziği daha kontrastlı, daha şiddetli bir şekilde dinleyenlere iletebilmesi amacıyla sakin olmaya çalıştığını söyledi. ABD'deki ilk konseri olduğunu ancak daha önce turne kapsamında İsviçre'ye gittiklerini belirten Tokay, Stravinsky'nin torununun davetiyle Rus bestecinin hiç çalınmamış yapıtlarını çaldıklarını bildirdi.
Çeşitli ülkelerde sahne aldıklarını anlatan Tokay, şöyle konuştu: "Londra'ya gittik. Bundan sonra Hindistan'a, Afganistan'a, Vatikan'a gitmek istiyoruz. Orkestramın en çok istediği şey ise İstanbul'a gitmek. Her gün bana, 'Neden İstanbul'a gitmiyoruz?' diye soruyorlar. 'Neden New York'tan önce İstanbul'a gitmedik' diye soruyorlar." Paris'teki kariyerinden önce Şişli Senfoni Orkestrası'nın müzik direktörlüğünü yapan Tokay, Fransız-Türk orkestrası kurmak istediğini belirterek, ''Hatta şimdi Fransız-Türk-Amerikan orkestrası kurma niyetindeyim çünkü orkestramda Amerikan müzisyenler de var. Orkestra 3 uluslu olacak'' dedi.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...