Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Şubat 2014 12:39

Cazseverler İzmir’de buluşacak

Cazın usta isimlerinin sahne alacağı 21. İzmir Avrupa Caz Festivali, 3 Mart'ta Furio Di Castri Quartet konseriyle başlayacak.

Cazseverler İzmir’de buluşacak
izmir caz festivali, cazseverler, konser,

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, düzenlediği basın toplantısında, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen festivalin, 3 Mart’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi‘nde (AASSM) yapılacak açılış konseriyle başlayacağını belirtti. Polonya ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin 600. yılı kutlamaları kapsamında Polonya cazının ve grafik sanatının önemli temsilcilerinin katılımıyla etkinlikler düzenleneceğini anlatan Eczacıbaşı Sarper, şöyle konuştu:
"Avrupa Caz Network (EJN) üyesi festival, her yıl olduğu gibi caz eğitimi açıcından da genç sanatçılara geniş olanaklar sunacak. Festival kapsamında yapılacak altı atölye çalışmasına katılan genç cazcılar festival programında yer alan iki final konseriyle belki de ilk kez uluslararası bir sahnede çalma fırsatı bulacak." Akademi İKSEV’de yapılacak atölye çalışmaları ve seminerlerin dışında etkinliklerinin tümü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde olacağına dikkati çeken Sarper,  21. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde, 14 konser, 2 sergi, 2 seminer ve 6 atölye çalışması yapılacağını kaydetti. Festivalin açılış konserinde sahneye, İtalya’nın virtüöz ve eğitimci olarak önde gelen kontrbas sanatçılarından Furio Di Castri ve Jacopo Albini, Fabio Giachino ve Ruben Bellavia'dan oluşan Furio Di Castri Quartet çıkacak. İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile AASSM’de yapılacak konser 20.30'da başlayacak. İkinci gün Ulrich Drechsler ile Stefano Battaglia sanatseverlerle buluşacak.  Modern cazın öncülerinden Sascha Ley, Laia Genc ve Anne Kaftan'dan oluşan KALİMA, 5 Mart’ta caz tutkunlarıyla bir araya gelecek. Benjamin Hermann’ın 10 Mart’taki konserinde, Ernst Lerum ile Joost Patocka eşlik edecek.
Geçen yıl hayatını kaybeden İzmirli caz müzisyeni Kürşat And, piyanist-besteci Eda And ve triosu, Sibel Köse, İmer Demirer, Neşet Ruacan, Volkan Hürsever ve Ateş Tezer’in katılımıyla 11 Mart 2014 Salı gecesi “In'n Out” konseriyle anılacak.  Litvanya Caz Müziği’nin uluslararası tanınmış temsilcilerinden Group Dainius Pulauskas, virtüöz piyanist, besteci, aranjör, lektör (okutman) ve performans sanatçısı Ondrej Krajnak, Gregory Privat, Uli Kempendorff, Timuçin Şahin da festivale katılacak isimler arasında yer aldı. Festival, 20 Mart 2015 Perşembe günü AASSM Küçük Salon’da yapılacak Maciej Obara International Quintet konseri ile sona erecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...