Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Mart 2015 11:22

Çerkesler Tambi Cimuk ile coşacak

Ünlü piyanist Tambi Cimuk, 15 Mart akşamı İstanbul Çerkes Derneği’nin Çerkes Dili Günü kutlama programında sahne alacak ve akordiyonu ile Çerkes müziklerini seslendirecek.

Çerkesler Tambi Cimuk ile coşacak
Çerkesler, Tambi Cimuk

Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığındıktan sonra ailesiyle birlikte Bursa’ya gelen ve aldığı kısa süreli eğitimle müzik dehası olduğu ortaya çıkan 16 yaşındaki Tambi Cimuk bu süre zarfında Türk vatandaşı da oldu. Ulaslararası pek çok yarışmaya hazırlanan Tambi, Çerkesler adına büyük önem taşıyan gecede akordiyonu ile sahne alacak.
Güngören Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve katılımın ücretsiz olduğu kültür programını Çerkes camiasının sevilen ismi sanatçı İshak Akbay sunacak.
Programda; Çerkesce şarkı ve şiirler, Çerkes halk dansları gösterisi, müzik dinletisi, Çerkesce stand up, mahalli düğün yer alacak.
İstanbul Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tuguj Halis Din: ’’Anadilimizi yaşatma kararlılığımız artarak devam edecektir.Çerkes dilini ve kültürünü tanıtmak adına yaptığımız çalışmalara katkı sunan, bu programlara katılan herkese teşekkür ediyoruz.15 Mart akşamı İstanbul’da yaşayan Çerkesleri ve Çerkes dostlarını bu güzel programa bekliyoruz’’ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...