Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Nisan 2022 10:51 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 11:08

Depodan çıktı! 400 yıllık tablo az 45 milyon lira değerinde

Avustralya’da bir depoda yaklaşık 45 milyon lira değerinde olduğu tahmin edilen 400 yıllık bir tablo bulundu.

Depodan çıktı! 400 yıllık tablo az 45 milyon lira değerinde

Sanat dünyasını heyecanlandıran keşif. Avustralya’da bir depoda milyonlarca dolar değerinde olduğu tahmin edilen, Hollandalı ressam Gerrit Willemsz’e ait 400 yıllık bir tablo bulundu. Willemsz, 17. yüzyılda ünlü Hollandalı natürmort ressam Willem Claesz'in oğlu. Bab Claesz Hollanda Altın Çağı'nın büyük ustalarından biri olarak kabul ediliyor.

"Natürmort" adlı sanat eseri, Yeni Güney Galler'deki (NSW) bir müzede uzun yıllar tutuldu. Hollanda Altın Çağı'na ait değerli tablo, binadan 60.000 parçalık bir koleksiyon arasında ortaya çıkarıldı. Tablolar National Trust of Australia'ya (NSW) hediye edildi.

DEPODAN ÇIKTI

Restorasyon çalışmalarını üstlenen şirketin proje koordinatörü ve CEO'su Julian Bickersteth, yaptığı basın açıklamasında, "Bu nadir ve son derece heyecan verici bir an" dedi. Tabloda kıymalı börek, kuruyemiş ve rulo ekmekten oluşan yiyeceklerin, gümüş bir kadeh ve cam eşyanın yerleştirildiği beyaz masa örtüsünden oluşan bir masa düzeni bulunuyor.

EN AZ 45 MİLYON LİRA

Vakfın bir sözcüsü, sanat eserinin değerinin hala değerlendirildiğini ancak uzmanlar bunun milyonlarca Avustralya doları değerinde olabileceğine inanıyor. Willem Claesz’in eserlerinin yaklaşık 45 milyon lira (4 ila 5 milyon Avustralya doları) değerinde olduğunu ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...