Tgrt Haber
25 Mart 2014 15:57

Devlet Opera ve Balesinden 5 yeni eser

Devlet Opera ve Balesi, Nisan ayında 5 yeni eserle sanat severlerin karşısına çıkacak.

Devlet Opera ve Balesinden 5 yeni eser
Devlet Opera ve Balesi,Devlet Opera ve Balesi'nden yeni eser

Devlet Opera ve Balesi, (DOB) Nisan ayında 5 yeni eserle sanat severlerin karşısına çıkacak. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Nisan ayında Ankara, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun'da yeni opera, bale ve operet eserleri perde açacak. İzmir DOB, 19 Nisan'da Vivaldi, Paganini ve Bach'ın müzikleri üzerine hazırlanan "Dans ve Kutlama" adlı bale eserinin Türkiye prömiyerini yapacak. Silvano Correa Riberio'nun koreografisini üstlendiği eser, Vivaldi'nin sevinçli ritimlerinden, jazz versiyonlara kadar sanatseverlere renkli bir yolculuk vaat ediyor. Ankara DOB, Bizet'in dünyaca tanınan "Carmen" operasını, 26 Nisan'da başkentli sanat severlerle buluşturacak. Aryalarıyla ünlü eseri Recep Ayyılmaz sahneye koyacak.
Samsun DOB ise Franz Lehar'ın, eğlenceli eseri "Şen Dul" operetini 7 Nisan'da ilk kez sahneleyecek. Mersin DOB, "Karyağdı Hatun" operası ile ilk kez 8 Nisan'da seyirciyi selamlayacak. Gürçil Çeliktaş'ın yönettiği eser, Anadolu kültüründeki 'eren kadın' motifini yansıtan Karyağdı Hatun'un hikayesini, Okan Demiriş'in bestesiyle anlatıyor. Antalya DOB, klasik Türk bale eseri haline gelen Ferit Tüzün'ün  "Çeşmebaşı" eseri ile Çetin Işıközlü'nün  "Judith" balesiyle 8 Nisan'da perde açacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...