Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 May 2016 15:48

Ediz Hun 'ağır rol' istiyor

Ediz Hun, Tevfik Fikret ve Namık Kemal'i canlandırmak istediğini, 'ağır bir rol' olması durumunda yeniden kamera karşısına geçebileceğini söyledi.

Ediz Hun 'ağır rol' istiyor
ediz hun,ağır rol,

Oyunculuk kariyerinde 100'ü aşkın filmde rol alan 75 yaşındaki Ediz Hun, Tevfik Fikret ve Namık Kemal'i canlandırmak istediğini, "ağır bir rol" olması durumunda yeniden kamera karşısına geçebileceğini söyledi.

Sinema sanatçısı Ediz Hun, bir programa katılmak için geldiği Sivas'ta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşilçam ile şimdiki Türk sinemasının karşılaştırmasını yaparak iki dönemin birbirinden çok farklı olduğunu belirtti.

Teknolojinin geliştiğini ve modern makineler ortaya çıktığını aktaran Hun, kendi dönemlerinde bir sahnenin hazırlanması için saatlerce beklediklerini dile getirdi.

Yeşilçam'da 100'den fazla filmde rol alan ünlü sanatçı Hun, Türkiye'de otobiyografik filmlerin çok az çekildiğine değinerek, "Sinemada otobiyografik filmler çok önemli. Mesela Tevfik Fikret ve Namık Kemal'in hayatını canlandırmak isterim. Yaşım müsait olur mu o ayrı bir konu. Otantik ve orijinal portreler canlandırmak isterim. Hep aynı konuları evirip çevirip işlemektense daha orijinal şeyler sunmak seyirciye faydalı olur." dedi.

Son zamanlarda film ve dizi teklifi almadığını da anlatan Hun, "Hiçbir zaman bir dizi ya da filmde rol alsaydım diye bir arzu duymam, sadece takdir ederim. Böyle bir beklenti içerisinde de değilim. Profesyonel bir sanatçıyım, her zaman çalışabilirim. Yaşımla uygun bir rol olacak. Ama öyle baba, amca rolü de değil. Kuvveti, kudreti, ağırlığı olan rol olursa çalışırım, yoksa çalışmam. Meslekte titiz bir adamım." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...